Hur man överlever det första året på gymnasiet

Alla känner sig nervösa och upphetsade över att börja gymnasiet. Som elever i medelhögskolan behandlas du som en mer ansvarsfull person. Dina klasser blir mer intensiva och lärarna kan vara striktare. Följande tips hjälper dig att trivas.
Vara i tid. Stig upp ungefär en timme innan skolan börjar och gör ditt normal rutin . Ät en god frukost och se till att du äter lunch om det behövs. Du vill aldrig gå hungrig under skolan, så ta alltid med lunchpengar för att köpa en måltid om du någonsin glömmer din lunch hemma. Försök att lämna hemmet en halvtimme innan skolan börjar så att du kan vara säker på att inte vara sen.
Behandla lärare och kollegkamrater respektfullt. Räck upp handen om du har en fråga och inte ropa ut svar utan att bli ombedd för dem. Var inte "klass Clown" som skapar störningar för andra; ingen vill vara runt en bråkmakare. Le och tyst medan andra pratar, och uppför dig bra framför dina lärare och andra elever. Du behöver inte vara ett "lärares husdjur", bara lämna in dina läxor när det är på grund, var respektfull och försök att inte komma på din lärares dåliga sida. Kom ihåg att lärare kan sänka ditt betyg om du inte uppför dig eller förnekar dig möjlighet att åka på fältresor.
Var redo. Har alla dina pennor, papper, böcker, etc. packat kvällen före din första dag. Lärarna uppskattar det när du har dina leveranser med dig. Förvara dem ordentligt staplade i skåpet under dagen och byt alltid ut saker du har slut på så snart som möjligt. Du kommer inte alltid att besöka ditt skåp mellan klasserna, så se till att du har de saker du absolut behöver i din ryggsäck eller bokväska. Lärare kan tillåta dig att återvända till ditt skåp ibland för att hämta ett glömt föremål om du frågar snabbt och artigt.
Gör ditt bästa. Alla känner igen de som försöker hårt. Du kommer att belönas för ansträngningen genom att bygga upp din kunskap. Sök hjälp om du har studier som du tycker är för svåra; andra klasskamrater, en lärare eller dina föräldrar kan vara möjliga källor till hjälp.
Om du inte kan hålla jämna steg kan du prova lektioner. Handledningskurser är ett bra sätt att distansera sig från vänner eller familj vars hjälp kan begränsas av deras egen kunskap. Handledning är ett bra sätt att förbättra dina färdigheter med extra övning.
Hitta en åttonde klassning om du behöver hjälp. Om han eller hon verkar trevlig, be om hjälp från dem; de känner till skolan och kommer förmodligen att göra din dag lättare. Var artig och kom inte in på deras personliga tid med vänner.
Fråga frågor. Om du är nervös över att ställa frågor i klassen, fråga en annan lärare. Alla lärare i skolan hjälper dig gärna med ett problem eller pekar dig till någon som kan. Se till att du förstår innehållet i det som lärs innan du går bort. Glöm inte att tacka dem.
Se till att dina bindemedel är organiserade så att de inte tappar viktiga papper. Det gör din dag lättare om du vet var allt är. Bindemedel med separatorer och till och med mappar är en stor hjälp för denna process. Om du håller dig organiserad i gymnasiet hjälper du dig hela livet, på arbetsplatsen och i ditt hem.
Var äkta, självsäker och vänlig. Ju mer bekväm du får andra att känna i din närvaro, desto mer bekväm kommer du att känna dig på gymnasiet och därefter. Utöka din bas av vänner så att du inkluderar så många människor som möjligt och ge inte intrycket att du känner att du är för bra för någon.
Försök att få vänner att bli bekanta med var saker finns i skolan så att du kommer att vara en av pojkarna eller flickorna. Om du till exempel vet var AV-tillbehören (audio / bild) lagras kan du hjälpa andra att hitta en kamera när de behöver en för att slutföra ett uppdrag. Eller om en annan lärare eller elev behöver vägbeskrivning kan du ge dem. Ju mer oberoende du känner desto mer positiv blir din upplevelse.
Ha roligt på gymnasiet. Det finns inget behov av att ta mellanstadiet för allvarligt; du är där för att lära dig och du kommer igenom det snabbare än du tror. Middle school kan vara riktigt kul så länge du låter det vara.
Gör dina läxor! Det kommer att spara dig mycket problem på gymnasiet. Det hjälper dig också att få bättre betyg och hålla dig på lärarens goda sida.
Om du är den som svarar på många av frågorna i klassen, låt någon annan svara på en gång i taget. Dina lärare vet förmodligen att du kan svara på det; de måste se om andra också kan göra det.
Bli involverad i fritidsaktiviteter på din skola. Det finns många möjligheter att dra nytta av. Gå med i en klubb eller prova på en idrottslag . Du kommer att träffa nya vänner och lära dig mer om livet och de möjligheter du kommer att ha i framtiden.
Om du kan välja platser i dina klasser, välj en plats nära en vän så att du kommer att vara mer säker när du träffar de nya människorna runt dig. Om du hamnar hos någon som är mycket distraherande, fråga din lärare om du kan flytta. Försök också att sitta framför.
Hålla sig uppdaterad. Håll kontakten med dina vänner, lyssna på de senaste låtarna och (om du har en) kolla dina Facebook minst en gång i veckan. Om du håller dig uppdaterad med dina vänner och med andra människor får du ett gott rykte hos flera personer. Människor kommer att känna dig och uppskatta dig om du kommer in för en konversation då och då. Men du behöver inte göra det om du inte vill.
Gör alltid dina läxor. Om du inte fullbordar rimliga läxuppgifter, kommer du att få ett dåligt rykte och dåliga betyg, få potentiellt mer läxor och eventuellt frihetsberövande.
Var tro mot dig själv, även om dina vänner försöker få dig att förändras.
Köp och organisera din skolmaterial före din första skoldag. Var noga med att skriva ditt namn på allt.
Interagera med människor. Det är ett bra sätt att träffa nya vänner.
Kom ihåg att dina lärare också är människor. De kommer att göra sitt bästa för att tala högt och tydligt nog för att höras och förstås. Var uppmärksam när de talar och vara på ditt bästa beteende så att du kan få ut mesta möjliga av klassen. Behandla lärarna på det sätt du vill att de ska behandla dig.
Dusch på morgnarna. Använd deodorant så att du inte gör något intryck på människor.
Om människor sprider rykten, så var inte lika vanliga, berätta för dem att det är skadligt och försök att ignorera dem. Var inte rädd för att följa upp en person som plockas på. Om du inte gillar vad som händer i en situation, säg det, gå bort.
Du kan hitta studenter som agerar väldigt olämpligt (till exempel rökning). Berätta för en vuxen om detta.
Var inte en tattletale, men berätta för en betrodd vuxen om du blir mobbad eller skadad.
Skaffa en karta över skolan och cirkeln eller markera dina klassrum. Rumsnumren ska vara i ditt klassschema. Om du fortfarande behöver hjälp, fråga en lärare eller äldre elev. Men svett inte att hitta dina klasser för mycket. Den första veckan i skolan kommer lärarna att skära ner dig lite, eftersom du inte känner till skolan och inte vet den snabbaste vägen.
Fråga en lärare var din klass är om du går förlorad. En student kanske tycker att det är roligt att ge dig vägbeskrivning till fel klass och göra dig sent.
Gå med i gemensamma klubbar eller lag för att få ny erfarenhet och möta nya utmaningar.
Försöka memorera kombinationen för ditt skåp i förväg. Om det inte är möjligt ska du hålla din kombination på ett papper i fickan.
Lär känna läraren, så hon / han kommer att ha ett gott intryck av dig och du vet vilka du föredrar.
Håll dig organiserad och se till att hålla reda på när dina uppdrag förfaller.
Gå med i en efter skolaktivitet eller klubb. Du kanske måste stanna senare, men du får träffa nya vänner.
Försöka var snäll till alla. Kom ihåg att du måste tillbringa de kommande tre åren med några av dessa människor.
Försök att inte prata om lägre skola mer än nödvändigt. Det får dig att låta yngre för överklass.
Vara optimistisk.
Försök ditt bästa för att inte röra dig med en mobbing. Att slå tillbaka kommer bara att irritera honom / henne mer.
Var dig själv och vara vänlig mot andra. Försök att avstå från onödigt drama.
Bli inte engagerad i för mycket drama.
Kom ihåg att lärare är människor, precis som du. De gick igenom den första dagen precis som du är. Jag vet att det kan vara svårt att kontakta lärare och be om hjälp, särskilt om du är blyg, men lita på mig, de kommer mer än gärna att hjälpa dig. Om du behöver vägbeskrivningar eller har några frågor, var inte rädd för att ställa lärare! De är där av en anledning.
Var inte en mobbare eller orsaka problem. Om du är offer för en mobbing kan du gå på materdeihs.org för att lära dig hur du söker hjälp om du blir mobbad. Var säker och låt andra inte få dig. Var en bra person och bli vänner!
Undvik att skjuta upp. Det blir lättare om du utför ditt arbete i tid.
Var trevlig mot folk. Ingen gillar en mobbing. De kan få dig att känna dig osäker och obekväm.
Släck inte med läxor. Gör ditt bästa för att genomföra alla rimliga uppdrag.
Håll dig borta från mobbar. Rapportera mobbingbeteende till lärare eller rådgivare.
materdeihs.org © 2020