Hur man överlever Middle School (för flickor)

Middle school kan vara tuff. Vänner kan slå på dig, pojkar kan vara meniga och du har mer skolarbete än du någonsin har haft tidigare. Att möta gymnasieskolan med tapperhet och en vilja att frodas innebär att du kan sparka de dåliga flickorna ur ditt liv, glömma pojkarna och döda läxorna.

Innan skolan börjar

Gå till skolans orienteringsdag om möjligt. Ofta får du ett schema innan skolan börjar. Var inte orolig för den första skoldagen. Lärarna kommer sannolikt att vara mer skonsamma och mindre strikta än resten av året.
 • Om du aldrig kan hitta vägen till klassen tar du en karta. Vissa skolor tillhandahåller dessa i riktning.
Köp din gymkläder, om det behövs. Din skola kan kräva att du har ett specifikt kit för de aktiviteter som genomförs. Kontrollera med din skola om du inte är säker på att det verkligen är ett krav.
Innan skolan börjar
Gör ett gott intryck när du träffar dina lärare för första gången.
 • Vet var dina klasser är. Försök hitta vilken våning, klass, hall eller sida av skolan dina lektioner är i.
Innan skolan börjar
Oroa dig inte om du får en strikt lärare. Om det är vad som händer, då lugna dig. Se bara till att du inte kommer på lärarens dåliga sida. Om du klarar dig bra i deras klass kommer de sannolikt att gilla dig!
Innan skolan börjar
Gå igenom en checklista dagen innan skolan börjar:
 • Är allt i din ryggsäck? (Böcker, mappar, pennor osv.)
 • Har du ditt schema?
 • Gymkläder?
 • Är din skola-outfit på din byrå, hänger du på garderob / dörr?
Innan skolan börjar
Lär dig din skåpkombination. Vet om din kombination är 21, 17, 23 eller 23, 17, 21. Försök göra en matematisk ekvation, till exempel 23-21 = 17. Det kan vara felaktigt, men om någon försöker hitta din kombination är det bättre att vara "Flickan som inte kan subtrahera" än "Flickan som fick sina saker stulna."
 • Om du alltid glömmer ditt skåpkombi, prova detta trick. Skriv in din skåpskombination på insidan av en anteckningsbok som ett matteproblem. Exempel: 24 + 16 = 42. Så då är din skåpkombi 24,16,42; även om ekvationen var fel. Dessutom vet ingen att det är din combo.
 • Håll ditt skåp organiserat. Det blir lättare att hitta de saker du behöver.
 • Oroa dig inte om du glömmer din skåpkombination. Någon på kontoret kan hjälpa dig.
Innan skolan börjar
Använd återanvändbara material när det är möjligt. Om du tar med lunch, använd en matlåda i stället för en brun papperspåse, bara så att du inte slösar bort.
Innan skolan börjar
Skaffa ett bindemedel med en rem eller en remsväska. Många skolor tillåter inte barnen att bära sina ryggsäckar eftersom det tar mycket plats. Och dessutom kan en tung ryggsäck vara dåligt för dig, så det är bäst att undvika dem.
 • Ta med dig en nödsituationssats antingen i ditt skåp eller din väska. Du kanske behöver det.
 • Håll ett schema med dig. Det kommer att hålla dig organiserad för dagen, eller så kan du göra din egen. Berätta vad du ska göra för dagen.

Den första dagen tillbaka

Den första dagen tillbaka
Ät en hälsosam frukost . Något så enkelt som att du är väl närad på morgnarna kan göra en stor skillnad på din lycka och totala framgång i skolan.
Den första dagen tillbaka
Ta itu med din första dag. Det finns många saker du kan göra för att göra den första dagen enklare.
Den första dagen tillbaka
Försök ditt bästa för att komma till dina klasser i tid. Om du är sen för en eller två klasser den första dagen, är det förståeligt. Sluta inte och chatta om du inte är helt säker på att du kan komma till klassen i tid. Ta dina böcker och gå till klassen. Stanna vid ditt skåp en minut om du behöver. Beroende på din skola beror på vilken tid du har mellan klasserna. Så stanna inte i hallen för länge, annars kan du få problem.
 • Få ett pass från din lärare för att stanna vid ditt skåp. På det här sättet kan du få dina saker och inte vara i problem för att vara sent.
 • Hitta genvägar för att komma till klassen. Kanske om du går igenom den mellersta trappan kan du komma till den andra perioden snabbare!
 • Sluta inte och prata! Detta är ingen ursäkt för att vara sent.
 • Låt inte långsamma människor göra dig sent på kursen. Om människor är långsam, säg "Ursäkta mig." Tryck inte eller skada dem.
Den första dagen tillbaka
Var öppen för att få nya vänner. Var snäll, vänlig och tålmodig. Många vill vara din vän baserat på vem du är, inte hur du ser ut.

Överleva året

Överleva året
Fortsätt på dina lärares goda sidor. Bli inte din lärare arg. Vissa lärare menar vad de säger och spelar inga spel.
Överleva året
Var uppmärksam. Att ta din tid, prata eller vara oförberedda kan ge dig övervakning. Tillsyner är interneringar! Du vill inte frihetsberöva ditt första år.
Överleva året
Uppskjut inte. Förhalning leder till stress och dåliga betyg, så det är en bättre idé att börja läxorna 30 minuter efter det att du kommer hem. Undvik att vara runt distraktioner som TV, din dator eller din mobiltelefon medan du gör läxor. Ta gärna korta pauser medan du arbetar, men var noga med att komma tillbaka till jobbet när pausen är över.
 • Det är alltid en bra idé att göra extra kreditarbete och även om läraren inte frågade något.
 • Vissa skolor erbjuder studentplanerare eller dagordningar. Använd detta och skriv hemläxor, viktiga datum och allt annat du behöver komma ihåg. De hjälper dig att vara beredd.
Överleva året
Läs före sängen. Medan det är frestande att spendera tid på datorn före sängen, kommer du att sova mindre om du gör det. Hitta istället en bra bok och släpp ner genom att läsa.
Överleva året
Håll en bra relation med din familj. Ge dina föräldrar information om din dag när de frågar (eller även om de inte gör det!). Hjälp runt i huset - erbjuda dig att laga mat, ställa bordet eller ta din hund på en promenad. Det goda beteendet kommer att betala sig när du ber att göra saker med vänner.
 • Berätta för dina föräldrar hur din dag gick. Var det bra? Okej? Perfekt? Fruktansvärd? Prata med dina föräldrar. De kommer att lyssna. Gå in i vanan med detta varje dag; Det är ett utmärkt sätt att hålla kontakten och inte få dem att lura det ur dig.
 • Om du har ett äldre syskon kan du försöka fråga dem om gymnasiet (det är ännu bättre om du går på samma skola som dem).
Överleva året
Undvik att fastna i dumt drama. Kom ihåg att antalet pojkar du träffar eller hur mycket makeup du bär inte kommer att göra dig populär (försök att undvika dejting i denna ålder), och ännu viktigare är att det inte hjälper dig att göra det bra i skolan. Och försök att inte orsaka drama heller. Det får dig att se ut som en dålig vän.
 • Undvik också skvaller. Ingen gillar att vara vänner med flickan som är i allas verksamhet och i varje konversation. Och inte på ett bra sätt.
 • Gå inte in i andras affärer. Det är inte ditt företag!
 • Bli inte frustrerad för snabbt. Försök att hålla dig sval och hålla din ilska i schack.
 • Fokusera inte på pojkar. Fokusera på dina betyg och klasser. Detta kommer att hjälpa dig på lång sikt, mer specifikt gymnasiet, högskolan och därutöver, eftersom du kommer att ha en tydlig bild av dina akademiska mål som en prioritering.
Överleva året
Hitta vänner som är dina likvärdiga. Om du hela tiden känner att du är din väns skugga eller vice versa, arbeta till och med på spelplanen eller hitta en ny grupp vänner. Försök att behålla en liten grupp bästa vänner, kanske 2-4 kommer att vara bra!
 • Har fler vänner än bara din bästa vän, bara om något händer mellan er. Var alltid öppen för nya vänner.
Överleva året
Glöm inte "mig" -tiden. Ta lite tid varje dag för att koppla av själv. Lär känna dig själv - mellanstadiet är en tid då alla förändras, och det är mer troligt att du älskar dessa förändringar om du arbetar med att känna dig själv.
 • Ändra inte dig själv för någon annan eller för att de inte är nöjda med vem du är. Var dig själv och inte en andra klassversion av någon annan.
Överleva året
Var sann mot dig själv. Vissa flickor kommer att försöka få dig att ändra efter deras behov. Glöm inte att dina sanna vänner accepterar dig för vem du är och vice versa. Så försök inte förändras för andra människor, för om du gör det så att du blir arg på dig kan det påverka resten av ditt medelår.
Sikt att uppfylla det du lär dig. Lär dig mest av allt att uppskatta att leva i nuet samtidigt som du är fokuserad på din framtid. Detta är en färdighet som är värd att odla.

Att upprätthålla hygien

Att upprätthålla hygien
Börja duscha varje dag. Du behöver inte tvätta håret så ofta, men att tvätta kroppen hjälper till att mildra akne och kroppslukt. "Clean and Clear In-Shower Facial" är en utmärkt produkt att använda för att tvätta ansiktet.
Att upprätthålla hygien
Applicera smink om du får lov. Överdriv inte det - du vill att din makeup ska se naturlig ut. Allt du behöver är en mascara, kanske en naturlig ögonskugga och en rodnad. Det kommer att se vackert och naturligt ut. Men glöm inte att tvätta allt innan sänggåendet eftersom smink kan skapa finnar och zits från att komma in i dina porer.
 • Hoppa gärna med smink helt om du vill. Gör det bara om du känner för det.
Att upprätthålla hygien
Borsta tänderna två gånger om dagen. Det här låter som en icke-hjärna, men dålig andedräkt kan hindra alla uppträdanden i ett socialt liv.
Vad händer om du glömmer din skåpkombination?
Gå till kontoret så kan de antingen ge dig din kombination eller kontakta någon för att öppna ditt skåp för dig. I framtiden ska du skriva ner din skåpkombination och förvara den på ett säkert och hemligt ställe så att du inte tappar den.
Det kan ta lite tid att vänja sig till gymnasiet men du kommer att ha tiden i ditt liv om du bara uppför dig och du lägger in dina läxor! Middle school kan vara en dröm som går i uppfyllelse.
Planerare, även kända som dagordningar, hjälper till att hålla dig organiserad. Dessa används för att skriva ner händelser och läxor.
Om du håller dig organiserad kan du växla snabbare mellan klasser.
Om du inte kan hitta dina klasser, fråga en vuxen eller åttonde klass. Dessa människor känner till skolan, och du bör inte försöka hitta den själv, du kan slösa bort tid och gå vilse.
För det mesta, på din första dag, om du kommer in sent, kommer dina lärare inte att vara arg. Det är din första dag i en helt ny skola som du knappt känner till.
Kom ihåg vad dina lärare har sagt till dig under dagen. Sa de att ta med något imorgon? Gör några läxor du kan ha.
Se till att du håller din skola och ditt personliga liv åtskilda. Om du någonsin har problem, fråga en vuxen. Om du har andra problem, låt dem inte störa ditt lärande.
Låt inte människor gå över dig, men det betyder inte att du blir en mobbning själv.
Ha en daglig planerare. En daglig planerare kan vara till stor hjälp för din skola och ditt liv. Vissa skolor ger dig till och med en!
Få alltid rätt mängd sömn varje natt. Detta kommer att förbättra ditt humör under dagen.
Om du blir mobbad, kom bara ihåg att de alla kommer att försvinna någon gång och att de inte definierar dig korrekt. Det kommer alltid att finnas några människor som bryr sig om dig.
Försök att hålla sig borta från dramaet och vara en god vän till andra, och ge 100% ansträngning på alla dina läxor!
Hjälp andra att överleva också! Se till att checka in och se om allt är okej om du ser något som ser fel ut, eller tror att en vän har det svårt.
Lägg inte klistermärken på skåp. Köp magnetiska föremål så att de lätt kan hålla sig till ditt skåp utan att de skadliga effekterna av klistermärkets rester.
Tror inte att det är viktigt att vara populär. Att vara populär kan vara värre än inte för det finns ännu mer tryck för att se bra ut och agera coolt snarare än mindre.
materdeihs.org © 2020