Hur man håller sig organiserad i skolan (för flickor)

Den här artikeln beskrev allt du behöver / vill ha för att gå tillbaka till skolan och för att förbli organiserad medan du är där, om du är en tjej. Oavsett om du går i grundskola, gymnasiet eller gymnasiet, finns det bara ett sätt att hålla sig organiserad på. Kom igång i steg nummer ett nedan.

Starta en plan

Starta en plan
Lär dig grunderna i organisering. Var och en av oss har exakt 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Så vi är inte faktiskt kommer att organisera tid, vi försöker organisera oss själva . Och organisera oss själva mycket tid, så planering är ett av de bästa sätten att tuffa på det.
Starta en plan
Planen. Definitivt lättare sagt än gjort. Så för det första, (om du inte redan har det) skaffa en planerare. De är riktigt bra verktyg som hjälper dig att organisera. [1]
Starta en plan
Starta ditt schema. Du vill kunna balansera arbete och kul. Till en början, tänk på vad du vill göra eller måste göra efter skolan. De flesta av oss funderar på att slutföra läxor, men se till att du tar dig lite tid till det själv för. Du kan surfa på webben för exempel på olika scheman. När du har fått en ungefärlig uppfattning om det kommer du lättare att starta din.
Starta en plan
Se till att allt är balanserat, och glöm inte att spendera tid på olika saker som att studera - inte "läxstudier", utan "revisionsstudier" - träning, avkoppling, socialt liv och allt annat du vill göra. Nedan följer några exempel på tips på de grundläggande saker du behöver fokusera på för att upprätthålla en lycklig livsstil. [2]

Skola

Skola
Läs listan med krav som din skola kan ha gett dig. Om de inte gjorde det, måste du göra en lista med exakt vad du behöver. Du kan lägga till alla extra saker du vill ha, som klisterlappar, flikar, radergummi för pennor etc. om de inte redan är listade. Försök att inte gå överbord och köpa saker du inte behöver eller saker som du inte kommer att använda alls.
Skola
Organisera ditt skåp. Använd avdelare för att separera sektioner för olika saker som du vill behålla. Var fritt att anpassa det som du vill, men behåll det enkel ändå kul och kreativ. [3]
 • Top Tips: Magnetiska krokar är verkligen användbara också. Istället för att rulla upp kläder och fylla dem rakt i skåpet, kan du hänga upp dem på krokarna. Många elever tycker att dessa är riktigt praktiska eftersom de inte förbrukar utrymme, vilket ger mer utrymme för andra saker i ditt skåp.
Skola
Gör samma sak för din mapp / bindemedel också. [4]
 • Använd ämnesdelare för att separera olika avsnitt för olika ämnen. Du kan också använda stansfickor för ditt bindemedel. Stansfickor kan hjälpa dig att lagra mindre anteckningar eller små dokument från varje klass. Försök att få en ficka per ämne.
 • Topptips: Färgkoordinering är också ett bra sätt att organisera. Försök att välja en färg för varje ämne. Låt oss till exempel säga att du väljer gult för matematik. Så för matematik, använd en gul ämnesdelare, en gul sidokant för stansfickan, gula flikar och så vidare. Du kan till och med använda en gul markör för att markera anteckningar för matematik!
Skola
Det kan tyckas uppenbart att lägga till här, men se till att du alltid slutför dina läxor. Inte någonsin skjuta upp arbetet. Om du verkligen är fri, istället för att slösa bort din tid på att prata via telefon, arbeta med det uppdraget som du inte har slutfört än. När du bestämmer dig för att skjuta upp arbetet bygger du bara upp det mer. Och om du skyndar dig att slutföra mycket arbete natten innan tidsfristen, hamnar du. [5]
 • förlorar sömn,
 • bli stressad,
 • inte kunna producera kvalitetsarbete, och
 • Om du ber dina människor att hjälpa dig kommer du att bli nagad på
Skola
Om du tycker att lärare ger dig för mycket läxor att slutföra på kort tid, eller om ditt schema är för trångt för att passa någon vila, berätta för en förälder. De kan kanske utvärdera om dina undervisningskurser verkligen är värda din tid, eller om dina läxor är för mycket för dig att hantera.
 • Topptips: En bra idé om hur lång tid du ska ta för att slutföra dina läxor är att lägga till 10 minuter för varje klass. Låt oss säga, om du är i femte klass, bör läxor ta cirka 50 minuter dagligen att slutföra, och när du går till sjätte klass kommer det att vara en timme dagligen.
 • Ibland kan du ta lite längre tid för att slutföra dina läxor, beroende på din skrivhastighet, tillgängliga resurser för att undersöka saker, miljön, eller kanske du bara tar lite tid att göra något. Så det skulle vara normalt om du tar en extra halvtimme för att avsluta dina läxor. Men om din tid överstiger 90 minuter extra ska du få dina föräldrar att prata med dina lärare. Livet borde inte handla bara om läxor.
Skola
Hitta ett bra studieområde . Denna plats bör vara fri från distraktioner och borde passa din studiestil. Välj en tabell som har flera lådor och är i lämplig storlek. Några grundläggande studieverktyg som du behöver ha är: [6]
 • en studielampa
 • tillgång till en bärbar dator / dator med internetanslutning
 • bokhyllor eller filhållare
 • brevpapper
 • blyertshållare / etui
 • konstmaterial
 • en pappersavfallskorg
 • en korktavla
Skola
Organisera ditt rum och ditt arbetsområde . Håll dessa områden snygga och rena, eftersom de är dina personliga områden. När viktiga platser som dessa hålls röriga och trassliga, tenderar de att ha negativa effekter på din allmänna hälsa, som stress. Dessutom vill du inte lida hela natten och leta efter det formulär du har skickat upp nästa dag, skulle du?
 • Om du har ett riktigt snävt schema och inte har tillräckligt med tid att genomföra rensning kan du prova att dela upp det i mindre handlingar varje vecka. Men om du väljer att göra detta, kan det ta mycket, mycket längre tid än du trodde. Det bästa du kan göra är, innan du äntligen bryter från spänningen, glömma dina läxor (ett tag), låsa rumsdörren och börja ta itu med din röran. En bra halvtimme räcker för en trevlig sanering. Och när du är klar känner det sig riktigt bra att du äntligen har gjort det.
Skola
Ta en paus! Om du känner att din energi har tappats bort från dig och att du är trött på benet är en välförtjänt vila precis vad du behöver. Förutom en bra 8-timmarsperiod vila på natten , bör du prova en tupplur på 30 minuter under dagen. Men inte sova - en kort tupplur, även om det är mindre än 30 minuter, skulle ge din kropp ett bra energitank.
Skola
Om du vill lägga till mer bränsle till din energitank, träna! Det enda skälet till att du känner dig trött är att du inte tränar. Ju mer du tränar, desto mer blir din kropp uppdaterad. Motion hjälper dig också att tänka tydligare, förbättra ditt immunsystem, få dig att känna aktiva , förbättra sömnen och till och med rensa din hud!
 • Du kan till och med träna med dina vänner för motivation. Stort boost!

Hälsa och hygien

Hälsa och hygien
Om du vill ta hand om din hälsa måste du ha goda hygienvanor. Det tar tid, men du skulle göra det mår riktigt bra med dig själv när du börjar ta väl hand om din hud du befinner dig i.
Hälsa och hygien
Använd bra hygienprodukter. Att vara ren och snygg innebär god kroppshygien. Varje flicka behöver deodorant. Prova en som har en mild lukt .
 • Topptips: Välj en deodorant som säger att den är antiperspirant. Normal deodorant gör att svettlukten blir mindre framträdande, men antiperspiranten blockerar svett samtidigt.
 • Det är ok om normal deodorant (inklusive antiperspirant) inte fungerar för dig. Ibland behöver vissa flickor bara ett starkare recept. Besök en hudläkare för att hjälpa dig med detta.
Hälsa och hygien
Ta en dusch eller bad varje natt. Du vill vara knurrig och luktar gott och friskt, så använd en duschgel som luktar det. Ta alltid ett bad innan skolan . Detta kommer att ha dig ren och fräsch för skolan på morgnarna. [7]
 • Topptips: Välj en tvål som har en fantastisk doft som lyfter ditt humör. Dufter som eukalyptus kan få dig att känna dig energisk på ett ögonblick. Fruktiga dofter är också uppfriskande.
 • Om du vill ha något mer naturligt, gå till "blommig" luktande tvål. De är verkligen lugnande och är en girly häftklammer.
Hälsa och hygien
Varje morgon och natt. Använd en riktigt bra tandkräm. Prova de med andningsremsor och fläckborttagare. Även tandtråd när du äter. Ät inte något för klibbigt, slätt eller har ett högt innehåll av socker, eftersom det är dåligt för dina tänder och tandkött. [8]
 • Topptips: Tapp tandborsten en gång i veckan i bakpulver, borsta tänderna lätt och skölj. Detta hjälper verkligen att polera tänder och ger dig rostfärgade pärlemor i ett leende i Hollywood-stil! Fortsätt göra detta i fyra veckor för bästa resultat.
Hälsa och hygien
Glöm inte din man. När du vill var ren och snygg , måste du ha bra hår. Tänk på en filmstjärns hår. Det är inte bara glänsande, det har en frisk glöd till det också. Schampo håret en gång varannan dag, ( inte dagligen, eftersom detta kan tappa bort oljor som ger håret sin naturliga glans) och glöm inte balsam . Välj de som passar din hårtyp. [9]
 • Topptips: Skäm bort dig själv - eller för att vara mer lämplig, ditt hår - då och då. Behandla dina lås med en intensiv behandling en gång i veckan, eller enligt anvisningarna för vilken typ av behandling du väljer att använda. Vilken typ av behandling du väljer är helt upp till dig, men se bara till att den är skräddarsydd specifikt för dina behov.
Hälsa och hygien
Håll en handrensningsapparat till hands. De är mycket effektivare när det gäller att kämpa ut otäcka bakterier från dina händer och hålla dem mycket renare och hygieniska.

Skönhet & stil

Skönhet & stil
Inse att du inte behöver oroa dig så mycket.
Skönhet & stil
Stryk alltid kläderna kvällen innan. Även om dina vänner kanske inte bryr sig, gör lärare det. De alltid lägg märke till de här sakerna. Kom ihåg att det alltid är de små sakerna som har stor inverkan. Så försök alltid se till att dina kläder är det skarp och ren för skolan!
 • Om du vill att ditt strykjobb ska vara mycket mindre jobbigt kan du prova att klä din kläder i en ren plastpåse och strö hela saken med lite vatten. Bind sedan påsen och våt utsidan av påsen. Sätt påsen i frysen i cirka två timmar, ta sedan bort kläderna och börja stryka dem. Detta gör att rynkorna på kläderna blir mycket snabbare att stryka ut.
Skönhet & stil
Om du kan, använd alltid frizz tamer för att hålla håret fritt från flyaways. Men använd dem inte alltid dagligen. Kemisk överbelastning orsakar allvarliga skador på håret.
Skönhet & stil
När du binder håret med band, gnugga alltid en balsam på den del av bandet som kommer att komma i kontakt med ditt hår. Se också till att alla band du använder är tyg-belagd sådana, inte gummiband. Gummiband kan dela håret, till skillnad från tygbanden.
Skönhet & stil
Om du vill ha mjuk hud för babyen, använd en fuktgivande lotion istället för normal lotion varje dag. Hitta en som inte känns för tung eller fet.
 • Innan du lägger dig, snäpp på fuktgivande lotion på dina fötter och täck dem med strumpor. Detta fungerar för att täta och låsa in fukt och är särskilt bra om du sover i ett uppvärmt rum.
 • Topptips: Om du vill hindra dina läppar från att chappa, gnugga dem med massor av petroleumgelé, eller bättre känt av dess varumärke, Vaseline, innan du slår på säcken. När du vaknar nästa morgon, gnugga läpparna långsamt med en mjuk, fuktig trasa för att släva bort döda hudceller.
I slutet av varje skolvecka ska du gå igenom och organisera / prioritera dina papper så att du inte tar med för många
Gör en ryggsäckskontroll varje vecka. Organisera och kasta bort onödiga papper.
Håll alla dina saker i ordning.
Kontrollera med dina lärare innan du kastar ut papper som inte är betygsatta. Och din förälder (er) kanske vill ha några papper som minnen.
materdeihs.org © 2020