Hur man hoppar över en betyg

Om du upptäcker att din nuvarande betygsnivå (i grundskolan genom gymnasiet) inte ger dig mycket av en akademisk utmaning, kan hoppa över ett betyg vara lösningen. Även om det inte är vanligt att hoppa över en betyg, kan skoladministratörer vara villiga att tillåta detta alternativ för begåvade elever. Du måste se till att du är akademiskt beredd på ett sådant hopp. Du kommer också att behöva överväga sociala konsekvenser för att gå upp i betyg, vilket påverkar din utbildning. Tala med dina föräldrar, lärare och akademiska rådgivare för att se om de tycker att det är ett smart val, eller om det finns andra alternativ för dig.

Kolla in nästa klassnivå

Kolla in nästa klassnivå
Titta på läroplanen för nästa klassnivå. Fråga en av dina nuvarande lärare eller administratörer om du kan bläddra igenom utbildningsmaterialet för klass två före din egen. Titta igenom så mycket akademiskt material som möjligt (till exempel tester och läsuppgifter) för att se om du är nära att förstå begreppen i nästa betyg. [1]
 • Du kan ändra tanken om att hoppa över ett betyg baserat på detta, eller så kan du komma bort ännu mer övertygad om att det är rätt val.
 • Om du till exempel lätt förstår kvadratisk formel kan du kanske hoppa över pre-algebra.
 • Om du redan läser böcker för engelska i snabb takt, kan den text som tilldelas på nästa klassnivå ge en bättre utmaning.
 • Om du kan titta igenom tester för nästa klassnivå (t.ex. för naturvetenskapliga eller sociala studier), se att materialet ser utmanande men inte omöjligt.
Kolla in nästa klassnivå
Tänk på den sociala effekten. Att gå upp i betyg handlar inte bara om akademiker; det finns också den sociala interaktionen med andra studenter att tänka på. Skolor är där de flesta individer blir socialiserade utanför hemmet och sociala färdigheter, livserfaringar och liknande är lika värdefulla som akademiker. Som ett resultat, på många platser i världen, försöker skolor att hålla studenter med kamrater och anpassa akademikerna, snarare än att placera en elev i en avancerad miljö.
 • Att hoppa över en betyg betyder att du kommer att placeras med elever som troligen är äldre och mogenare än din nuvarande nivå. Om du är mindre utvecklad och mogen kan det vara ett problem. Omogna studenter har troligtvis problem med att utveckla relationer med mer mogna kamrater.
 • Att ändra betyg betyder inte att du förlorar gamla vänner, men det kommer sannolikt att påverka dina relationer. [2] X Forskningskälla Det kanske inte är värt att flytta upp ett betyg om det innebär att lämna alla dina nuvarande vänskap bakom sig.
 • Att gå upp i betyg för att undvika jämnhandelsinteraktioner är troligtvis inte ett bra drag. Istället för att arbeta igenom problem, lära sig sociala färdigheter, mogna och liknande, kommer sannolikt att försöka välja bort inte tjäna dig i senare liv.
 • Hoppa över betyg kan också spela i din senare skolkarriär på sätt som du inte har beaktat. Till exempel, efter gymnasiet, skulle du fortfarande vara under 18? Om så är fallet kan det starkt påverka vad du gör efter gymnasiet, till exempel militären, många universitet och vissa arbetsgivare ofta accepterar inte minderåriga. Du kan vara akademiskt redo för utmaningen men på grund av din ålder inte kunna ta nästa steg ändå. [3] X Forskningskälla
Kolla in nästa klassnivå
Tänk på effekten på fritidsaktiviteter. Tänk på om att hoppa över en klass kommer att göra att du går miste om fritidsaktiviteter som intramuralidrott, dramaklubb, årboksklubb eller marschband. Medan du går vidare i skolan inte nödvändigtvis kommer att förlora dig på undervisningsämnen, kan det komplicera ditt schema tillräckligt för att du inte ska delta. Om ett lag bygger på klass och inte ålder, kan du tävla med äldre och troligen bättre spelare. [4]
 • Dessa delar av skolan är ofta lika viktiga som de klasser du är i, och att hoppa över ett betyg kan påverka din förmåga att delta i vissa aktiviteter.
 • Att hoppa över ett betyg kan innebära att du också ger upp tid på ett skollag. Om du tar examen tidigt, ger du också upp din behörighet till fälthockeylag, orkester eller debatt också.

Visar att du är redo att hoppa över en betyg

Visar att du är redo att hoppa över en betyg
Höj dina betyg och GPA. Det kommer att vara svårt att övertyga skoladministratörer om att du är redo att hoppa över ett betyg om du får dåliga betyg. Arbeta för att höja dina betyg - du bör tjäna alla "A". Genom att visa att du är skicklig på din nuvarande nivå kan du bevisa att du är redo för nästa betyg. [5]
 • Slapp inte av i din nuvarande klass eftersom du är uttråkad, även om arbetet är enkelt. Att låta dina betyg glida eller inte lägga in läxor kan räkna med dig i en betygsfrämjande övervägande.
Visar att du är redo att hoppa över en betyg
Var aktiv i klassen. Att visa att du är en bra elev och en ivrig student visar dina lärare att du är redo för en mer utmanande betyg. [6] Se till att ställa frågor som visar din högre förståelse, men var inte oförskämd, störande eller sarkastisk.
 • Se till att läxor och allt klassarbete är aktiverat i tid, även om du känner att arbetet är för enkelt eller under din nivå.
Visar att du är redo att hoppa över en betyg
Undersök kompetens på högre nivå som du inte förstår. Om du ber om att hoppa över en betyg kommer föräldrar och skoladministratörer att se att du kan motivera dig själv att lära dig. Om du kan lära dig själv saker som du ännu inte har lärt dig i klassrummet, indikerar detta att du kan vara redo för en högre klassnivå. [7]
 • Om du till exempel vill hoppa över från 7: e klass till 8: e klass men inte har lärt sig trigonometri, låna en lärobok och behärska några av kärnbegreppen.
Studera under sommaren. Beroende på din skola kan du kanske gå på lektioner under sommaren. Detta kan hjälpa dig att lära dig saker som kommer att undervisas i det betyg du hoppar över. Om du inte kan ta lektioner, tillbringa sommaren med att lära sig självständigt för att förbättra dina akademiska färdigheter.

Ber om att hoppa över en betyg

Ber om att hoppa över en betyg
Vänta tills slutet av första termin (eller kvartal). Istället för att be om att hoppa över en betyg i skolans första vecka, vänta tills ungefär halva året har gått. [8] Du kan ändra dig efter att du har sett några av utmaningarna i din nuvarande klass. Om du fortfarande tycker att ditt betyg är lätt efter första terminen är du redo att hoppa över.
 • Ofta granskas de första veckorna i huvudsak, och då nya koncept introduceras kan klassen bli mycket mer intressant.
 • Se till att du tjänar bra betyg medan du utvärderar svårigheten på den lönegrad du befinner dig i.
Ber om att hoppa över en betyg
Prata med dina föräldrar, lärare och skolvägledaren. Du kommer inte att kunna hoppa över betyg utan godkännande av dina föräldrar (eller vårdnadshavare) och skolan. Tala med dina nuvarande lärare för att ta reda på om de tror att du är redo att gå upp. Förklara ditt resonemang för att du vill hoppa över ett betyg och använd ditt utmärkta arbete i klassrummet för att visa att du är redo för mer utmanande material. [9]
 • Till exempel, säg något liknande: ”Jag har hittat allt mitt arbete i femte klass enkelt hittills och tror att jag skulle bli mer utmanad i sjätte klass. Jag har redan tittat igenom de flesta av läroböckerna i sjätte klass och tror att jag kan lära mig det materialet snabbt. ”
Ber om att hoppa över en betyg
Titta på metoder för oberoende studier. Om dina administratörer inte är villiga att låta dig hoppa över ett betyg kan de ha andra sätt att hjälpa dig att utmärka. Skolorna arbetar ofta med begåvade elever genom att erbjuda ”begåvade och begåvade” kurser eller aktiviteter efter skolan. [10] Beroende på din ålder kan din skola erbjuda:
 • Onlinekurser.
 • En oberoende studie: självstyrt lärande (med övervakning av en lärare) av ett särskilt intresseområde.
 • Lektioner genom ett lokalsamhälle, universitet eller handelsskola.
 • Vissa gymnasieskolor erbjuder kredit för praktikplatser hos lokala företag eller ideella organisationer. Till exempel kan du kanske praktisera på ett lokalt samhällscentrum, fastighetsbyrå, ett djurskydd, historisk plats eller bibliotek.
Ber om att hoppa över en betyg
Betrakta hemundervisning som ett alternativ. Många hemundervisade studenter kan hoppa över ett eller flera år av skolan genom att gå snabbt. Även om detta kommer att kräva mycket arbete på din - och dina föräldrar - - del, kan det vara ett effektivt sätt att hoppa över ett betyg.
 • Om du vill hoppa över ett betyg men skoladministratörerna inte tillåter dig, kan du ta ett ledigt år, hemskola och gå tillbaka året efter på en högre klassnivå.
 • Om du till exempel har avslutat 2: a klass kan du lära hem 3: a och 4: e klass under ett enda år och återgå till din ursprungliga skola för 5: e klass.
Jag frågade om att hoppa över åttonde klass. De sa att jag skulle behöva göra 98 på statstestet. Några idéer om vad jag ska göra nu?
Undersök vad statstestet är och vad det testar. Om du kan hitta träningstester eller kopior av tidigare versioner av testet är det en bra början att förbereda. Det kan också finnas studieguider för testet som du kan köpa
Kan jag hoppa över sjunde klass om jag redan är i det?
Det är osannolikt men kan vara möjligt. Detta skulle vara upp till din skoladministration, rådgivare eller lärare.
Hur ska jag bete mig om jag vill hoppa över ett betyg?
Om du vill hoppa över ett betyg måste du agera mer mogen än du redan är. Om du agerar som klassens clown kan din lärare eller vårdnadshavare säga nej. Var på ditt bästa beteende och få bra betyg.
Tänk om min rådgivare sa nej till att hoppa över betyg?
Om din rådgivare konsekvent säger nej, prata med dina föräldrar om hur du kan övertyga dem. Genom att säga att ditt betyg är enkelt och att ha betyg på att backa upp ska du hjälpa dig att argumentera för att du hoppar över en betyg.
Kan jag välja att hoppa över ett betyg på sommaren?
Du kan, men vänta inte till dagen före skolan för att vidta åtgärder. Ta kontakt med din skolvägledare och försök att fatta beslutet innan lektionerna börjar.
Kan jag hoppa över åttonde klass?
Att hoppa över en betyget kräver test samt föräldra godkännande och ibland godkännande från skolans rektor. En annan viktig variabel är att bestämma om din mognadsnivå skulle kvalificera dig att hoppa över ett betyg.
Är det möjligt att hoppa över gymnasiet? Jag får alla A och jag studerar gymnasiet online.
Ja det är möjligt. Du måste ta placeringstester, och dina rådgivare måste komma överens om att du är känslomässigt redo, men det är möjligt. Prata med dina föräldrar om det.
Kan du hoppa över en klass i bara en klass, till exempel, om du var avancerad i franska?
I de flesta skolor, ja. Prata bara med dina föräldrar och skolan om det och bevisa att du kvalificerar dig till nästa nivå.
Vad händer om alla dina vänner är i din nuvarande klass? Ska du offra vänner för utbildning?
Det är verkligen upp till dig. Att flytta till en annan klass betyder inte nödvändigtvis att offra dina vänner - du kan fortfarande vara vänner och umgås utanför skolan. Och du kommer sannolikt att få nya vänner i din nya klass.
Hur hoppar du över femte klass?
För att hoppa över 5: e klass, måste du känna till 5: e klassens läroplan och vara bekväm att lära 6: e klass material.
Var noga med att granska hela saken när du granskar en lärobok. Speciellt i amerikanska läroböcker är de första flera kapitlen vanligtvis en recension från föregående betyg.
Att gå vidare med en betyg kan vara mest framgångsrik under ett övergångsår. [11] Till exempel under ett år där du flyttar in i ett nytt skolsystem eller från grundskola till medelväg.
Om du tycker att du stressar dig själv när du försöker hoppa över en klassnivå, är det möjligt att du är på den nivå du borde vara på. I det här fallet behöver du inte gå igenom dina studier.
Ta dig tid med det här valet; att hoppa över betyg är ett stort beslut. Om du väljer att hoppa över, finns det inget sätt att ångra valet.
materdeihs.org © 2020