Hur du organiserar dina skolmaterial

Skolarbetet görs alltid så mycket lättare när du köper rätt skolmaterial. Organisation är nyckeln till att veta var allt är och hitta viktiga artiklar. Korrekt skolmaterial kommer också att få högre betyg, eftersom du alltid vet precis var du kan hitta saker.

Samla tillbehör

Samla tillbehör
Gör en lista över saker du behöver, till exempel: [1]
 • Blyertspennor (inklusive färgpennor, i förekommande fall)
 • Pennvässare
 • pennor
 • Linjaler i olika längder
 • Radern (och kanske flytande korrigeringsvätska)
 • Markörer
 • Lim
 • Sax
 • Geometri set
 • Miniräknare
 • läroböcker
 • markörer
Samla tillbehör
Köp en stor mapp eller köp många mindre mappar för varje ämne du tar. Förvara dina papper där. Var inte lat - ordna dem när de blir lite oroliga. När du kommer till klassen är allt du behöver göra att dra upp din mapp och där har du allt du behöver. Du bör ha dina gamla anteckningar i en låda, du kan behöva dem senare. [2]
Samla tillbehör
Se till att du har en anteckningsbok för varje ämne. Blanda inte dina anteckningar, annars gör du det svårare att hitta det du letar efter. Skriv snyggt för att göra det lättare att förstå vad du har skrivit senare. En annan bra sak att göra är att ha mappar med hål på insidan för att sätta anteckningar i. [3]
Samla tillbehör
Ha ett pennfodral. På så sätt kan du förvara alla dina pennor, pennor etc. i pennfodralet. Du vet var de är, och du behöver inte leta efter den ena blyertspennan. Fallet kan bli ganska rörigt, så du ska kasta bort trasiga pennor och allt du inte behöver. [4]

Förbli organiserad

Förbli organiserad
Få en studieplats hemma. I stället för att sprida alla dina skolmaterial runt om i huset, ska du hålla det på det där stället. Förvara ett par pennor, pennor och gummin i olika burkar, låt dem inte bara rinna över skrivbordet. Om skrivbordet har lådor bör du inte bara kasta slumpmässiga föremål i dem; markera dem. Till exempel en av dem du kan använda för läroböcker, en annan för gamla läxor, den nästa för andra förnödenheter och så vidare. [5]
Förbli organiserad
Rengör ditt skåp och / eller din ryggsäck. Detta kommer att göra allt enklare om du är sen för klassen. Att använda en hylla i ditt skåp hjälper till att hålla fler böcker och bindemedel också. Om du organiserar dina böcker så att varje ämne har en plats, tar du bara högen. Förvara alla dina böcker och mappar i din ryggsäck i det största "rummet".
Förbli organiserad
Håll dina digitala filer i ordning. Om du använder din bärbara dator för att göra anteckningar, rensa upp den en gång i taget. Skapa en mapp som heter "Skola" och namnge andra mappar med det ämne du ska använda den till. Placera alla dina dokument på rätt plats.
Kasta inte bara dina lösa föremål i väskan. Att göra det snyggt kommer att göra det lättare att gå från klass till klass. Rengör väskan varje vecka.
Färgkoder dina anteckningar och förvara dem i en anteckningsruta eller arrangör.
Dra en liten bit färgglad tejp runt var och en av dina pennor och pennor, så om någon har samma, vet du vilka som är din
Använd en planerare. Detta hjälper dig med tester och uppdrag. Det hjälper dig att veta hur länge du måste studera eller slutföra ditt uppdrag, vilket hjälper dig med din tidsstyrning
Få uppsättningar av leveranser. Om du till exempel behöver pennor, få 5-10 pennor som är desamma (se till att de är de du gillar). Detta kommer att göra det lättare att hålla reda på dem och hitta dem om du tappar en för du vet exakt hur det ser ut. Du kan också visa människor en som du inte har tappat och säga "Har du sett en penna som den här?"
Rengör ditt skåp och bindemedel varje månad eller så, men släng inte alla papper. Arkivera dem istället så att du kan gå igenom dem för ett test eller vad som helst viktigt.
Ha ett bindemedel för varje ämne. Inte bara vanliga bindemedel utan dragkedjor för att lägga oavsett läroböcker för ämnet, en anteckningsbok, plasthylsor och lösa bladpapper.
Förutom färgkodning av specifika artiklar för ämnen, få dina andra leveranser som matchar ett annat färgtema, som det i din ryggsäck.
Förvara en plastlåda i din skåp med extra saker om du slutar på något.
Det är en bra idé att färga in dina ämnen (att använda regnbågens färger är det enklaste). Till exempel, om matematik är blå, skulle din anteckningsbok, bindemedel och markör alla vara blå.
Om du behöver lösa lövpapper ska du inte bara riva det ur bindemedlet. Öppna ringarna och ta sedan ut det. På så sätt har du inte ett stygt papper.
materdeihs.org © 2020