Hur man naturligtvis tar bort hudormar (ånga och handdukmetod)

Blackheads är små bulor som visas på huden när dina hårsäckar blir igensatta av olja, smink eller smuts. Även om de är irriterande är de ett hot som inte hotar huden och kan lätt tas bort med lite ånga och handdukar.

Ånga ditt ansikte

Ånga ditt ansikte
Tvätta ansiktet ordentligt . Ångning hjälper dig att slappna av och öppna porerna i din hud, vilket kan hjälpa till att rengöra dem, men det öppnar dem också för mer inflammation och kan låsa in all smuts som redan finns i ansiktet. Innan du ångar ansiktet måste du tvätta det noggrant med rumstemperaturvatten och få bort smuts, smuts, smink och oljor från huden innan du börjar. Ånga aldrig ansiktet innan du rengör ansiktet.
Ånga ditt ansikte
Fyll ett diskbänk eller skål med varmt vatten. Du kan ånga huden i alla rena skålar, diskbänkar eller annat vattenbassäng. Det görs vanligtvis genom att dra en handduk över ansiktet och handfat och skapa ett tält för att fånga ångan och värmen inuti, mjukgöra huden och öppna porerna.>
 • Se till att du rengör ytan på tvättstället noggrant med tvål och skölj ut det innan du försöker ånga ansiktet. Tidigare trodde man att antibakteriell tvål skulle vara till hjälp, men nyare studier har visat att antibakteriella tvålar kan orsaka superbugs, det är därför vanlig tvättmedel eller tvål rekommenderas. Detta kommer att ta bort bakterier som sitter fast vid botten av din diskbänk och du kan vara säker på att du inte förångar bakterier.
Ånga ditt ansikte
Håll ansiktet över ångan i 5-10 minuter. Koppla av och andas djupt och njut av effekten av ångan. Detta är ett vanligt inslag i spabehandlingar, vilket också hjälper till att lindra bihåleinproblem och andra luftvägar.
 • Det är viktigt att du gör detta inte mer än 5-10 minuter åt gången och inte mer än en eller två gånger i veckan. Överdampning ditt ansikte kan så småningom torka ut det, vilket kan resultera i att din hud överproducerar olja för att försöka kompensera för bristen på fukt i din hud.
Ånga ditt ansikte
Tvätta ansiktet med kallt vatten. Skölj ansiktet med kallt vatten för att stänga huden [1] och återfuktar med hjälp av a naturlig fuktighetskräm . Det är viktigt att använda kallt vatten för att stänga dina porer försiktigt och naturligt, inte produkter tillverkade av glycerin och alkohol, vilket kan vara extremt irriterande för känslig hud.

Håll ansiktet rent

Håll ansiktet rent
Använd endast skonsam rengöringsteknik . Om du vill ta bort hudormor naturligt, är det viktigt att separera de sammandragande rengöringsmedlen från de mjuka rengöringsmedlen för att hålla din hud så frisk som möjligt. Det är troligt att du vill undvika hårda, alkoholbaserade rengöringsmedel och kemikaliebaserade rengöringsmedel. [2]
 • Det är också viktigt att vara skonsam mot huden när du tvättar. Plocka inte på dina hudormar eller skrubba huden kraftfullt. Använd bara skonsam skrubbsår, även om du exfolierar. Du behöver inte gräva i huden för att hålla den ren.
Håll ansiktet rent
Överväg att använda hemåtgärder för att rengöra huden . Utfört på rätt sätt och appliceras på rätt sätt, kan hemhjälpmedel utformas med hjälp av en mängd olika ingredienser som är effektiva för att dra åt, lugna och exfoliera din hud, vilket gör din hud mer ogästvänlig för hudormar.
Håll ansiktet rent
Använd naturliga fuktighetskräm . Att använda naturbaserad fuktighetskräm är viktigt för frisk hud. Medan många förknippar oljeaktighet med hudormar, är det sant att att använda överdrivna produkter som torkar ut din hud faktiskt kommer att göra din hud oljigare på lång sikt. Kom ihåg att återfukta regelbundet med naturliga växtbaserade oljor och fuktkräm för att hålla din hud frisk.
Håll ansiktet rent
Pressa aldrig dina hudormar. Återigen, det här kan inte överskattas. Pressa inte, remsa eller plocka på dina hudormar. De kan inte tas bort helt eller permanent, och att försöka göra det är dåligt för din hud. Emellertid kan hudspecialister ibland använda en komedonborttagare, som finns i kirurgiska leveransbutiker; detta tillämpar tryck endast runt komedonen med minimalt tryck, så att resten av huden inte skadas.
Försök med en oljetrengöring för att rensa porerna. Det finns många typer av olja du kan använda, till exempel olivolja, avokado eller mandelolja. Häll 1–2 teskedar (4,9–9,9 ml) av oljan i handen och massera den försiktigt i huden i 1-2 minuter för att ta bort död hud, smink eller smuts. Torka av oljan från huden för att hålla ansiktet fuktigt utan att det ser fet ut. När du är klar, klappa området torrt med en ren handduk. [3]
 • Blanda några droppar eterisk olja i oljan om du vill göra den doftande.
Håll ansiktet rent
Ät en diet utan mjölkprodukter och socker. Det har varit känt i årtionden att bara människor i civiliserade länder kommer ner med komedoner och akne. I inhemska befolkningsgrupper i Brasilien och Japan där mat äts utan att innehålla mjölkprodukter, socker och stärkelsefull mat finns det ingen akne. [4]

När man ska söka medicinsk vård

Prata med din läkare om fler hudormar dyker upp. Om dina hudormar kvarstår trots att du behandlat dem, tala med din läkare om problemet. De kan förskriva receptbelagda läkemedel eller aktuell kräm som hjälper dig att bli av med hudormarna. [5]
 • Om dina hudormar inte försvinner eller ökar i antal efter två veckors behandling, boka tid för att se din läkare.
Sök läkare om en hudorm har smittats. Klämma, plocka eller försöka ta bort hudormar kan orsaka bakterier att komma in i de tilltäppta porerna. Det kan ibland leda till en infektion, som kan bli allvarlig om den inte avmarkeras. Om du ser tecken på en infektion, se en läkare för behandling. [6]
 • Om området runt hudormen är röd och smärtsam vid beröringen, kan det smittas.
 • Röda ränder runt hudormen är ett säkert tecken på en infektion.
 • Pus som oser av hudormen innebär att poren är infekterad och behöver behandling.
Sök läkarvård om du har en allergisk reaktion på ett naturligt botemedel. Örtläkemedel och naturliga behandlingar kan orsaka reaktioner hos vissa människor. Om du försöker använda en naturlig behandling för att bli av med dina hudormar och du har en allergisk reaktion, måste du gå till en akut vårdklinik eller ett akutrum för att se till att reaktionen inte är för allvarlig. [7]
 • Tecken på en allergisk reaktion inkluderar kliande ögon, öron eller mun, andningssvårigheter, nässelfeber eller utslag i huden, svullna tungor eller läppar och illamående eller kräkningar.
 • Om du inte kan köra dig själv för att söka hjälp, ring en ambulans.
Se en psykiater om du blir deprimerad eller orolig. Akne och hudormar kan vara frustrerande och svåra att hantera. Om du upplever ångest eller depression på grund av dina hudormar, boka en tid för att träffa en psykiater så att du kan behandla problemet. [8]
 • Psykisk hälsa är ingenting att bli generad över. Om du har problem med dina hudormar, prata med en psykiater.
 • Symtom på ångest inkluderar nervös känsla, panik, ökad hjärtfrekvens, sömnproblem och svårigheter att kontrollera oro.
 • Depression kan manifesteras på olika sätt, men vanliga symtom inkluderar irritabilitet, ilska, agitation, slöhet, sömnighet och förlust av glädje i dina vanliga aktiviteter.
Kommer citroner att göra dem bättre eller sämre?
Vissa människor kommer att använda citronsaft topiskt för att minska rodnad från ärrbildning eller inflammation.
Är det dåligt att spruta hudormar?
Ja, det kan orsaka mer ärrbildning och inflammation i området när du plågar dina hudormar.
Ska jag applicera något på ansiktet innan jag använder ångmetoden?
Nej. Rengör bara ansiktet ordentligt för att ta bort smuts, överskottsolja och smink.
Kan jag applicera tea tree oil cream på mitt ansikte över natten?
Ja, men rak teolja torkar ut ansiktet mycket, så du bör späda det med vatten. Eftersom det är en grädde bör du ha det bra, använd inte det tillsammans med annan akne medicin.
Så är det dåligt att använda porremsor?
Att använda porremsor en gång i taget är bra. Men om du använder dem regelbundet kommer din hud att producera mer olja och hudormar. Använd dem bara en eller två gånger i månaden.
Hur kan jag ta bort hår från kroppen permanent?
Du kan inte bli av med det permanent, men du kan prova vaxning, krämer för hårborttagning, laserhårborttagning eller rakning.
Kan jag applicera tvål när jag rengör ansiktet med kallt vatten?
Ja, du kan använda tvålen tillsammans med kallt vatten för att rengöra ansiktet.
Kan jag slå finnar och hudormar med pincett, eller är det fortfarande dåligt för mitt ansikte?
Att hoppa finnar och hudormar i allmänhet är inte bra för ditt ansikte. Men om du har en som praktiskt taget spricker, bara skicka den med fingrarna.
Rör inte i ansiktet med smutsiga händer.
Använd kallt vatten när du sköljer ansiktet. Det kommer att stänga hudormar.
Om hudormen blir envis, lämna den, tvinga inte den eftersom du kan bryta huden och orsaka ärrbildning.
Plocka inte på hudormar eller finnar, de kan bli värre.
För svår akne är ångstädning dagligen mycket fördelaktigt.
Om du lägger teträdolja och lämnar den i ansiktet hjälper det.
Välj inte dina hudormar. De kommer att bli värre. Gå till en hudläkare om problemet förvärras.
Försök att inte röra vid vattnet eller knacka när du är över diskhon. Det blir varmt.
De som har astma kan behöva vidta försiktighetsåtgärder innan de ångar ansikten. Beroende på svårighetsgraden av din sjukdom, ha din räddningsinhalator redo. Många spa varnar för strömning eller användning av bastu om du är astmatisk, gravid eller har högt blodtryck (högt blodtryck).
Tvätta ansiktet med varmt vatten för att rensa hudormar och applicera sedan en fuktighetskräm. Skölj ansiktet av med kallt vatten. Detta kommer att hjälpa eftersom värmen i vattnet kommer att öppna upp porerna mer och fuktgivaren kommer att rensa porerna. Applicera solskyddsmedel med 30 SPF för att skydda din hud mot skadliga UV-strålar från solen! Gör denna behandling två gånger om dagen.
Försök att inte använda borttagningsverktyg, eftersom det troligen kan leda till fler hudormar.
materdeihs.org © 2020