Hur man får vänner i Middle School

Få vänner i grundskola kan vara skrämmande, särskilt om du inte känner någon. I alla fall, få vänner är faktiskt enklare än du kanske tror! Genom att vara vänlig och lägga dig där ute kan du bilda vänskap som kommer att hålla allt genom hela skolan .

Möt nya människor i skolan

Möt nya människor i skolan
Prata med dina grannar i klassen. Du bör inte prata med någon när klassen är i session, men det betyder inte att du inte kan slå upp en konversation med de personer som sitter bredvid dig före eller efter lektionen. Om du slår den med en av dina grannar, är du på väg att bli vänner!
 • Till exempel, innan kursstart kan du säga till din granne "Hej. Hur var din helg?" eller "Har du börjat arbeta med ditt projekt ännu?"
Möt nya människor i skolan
Slå upp en konversation med en av dina skåpgrannar. Du kan chatta med dem när du båda tar tag i saker från dina skåp mellan klasserna. Oroa dig inte om det bara är småprat i början - efter ett tag kan du lära känna varandra bättre och bli vänner! [1]
 • Till exempel kan du säga "Hej, jag gillar verkligen din ryggsäck. Var fick du det? ” eller "Vilken klass har du nästa gång?"
Möt nya människor i skolan
Sitt vid ett nytt bord under lunchen. Det bästa sättet att få nya vänner är att förgrena sig och omge sig med olika människor. Istället för att sitta vid ditt vanliga bord under lunchen, leta efter ett annat bord med en öppen plats och fråga om du kan sitta där. Om de säger ja, sitta ner och delta i sin konversation. [2]
 • Det är okej om du känner dig lite blyg till en början - det är helt normalt!
 • Om du inte är säker på vad du ska säga, ta bara upp ett ämne som du är intresserad av, som en ny film som kommer ut eller den kommande skoldansen.
 • Om du gillade de personer du satt med, fråga om du kan gå med dem till lunch igen nästa dag.
Möt nya människor i skolan
Gå till klassen med någon ny. Om du ser någon i korridoren som är i samma klass som du, fråga om de vill gå tillsammans. Om det går bra kan du göra det till en daglig sak. Med tiden kan du bli goda vänner! [3]
 • Om du är nervös och du inte kan tänka på någonting att prata om, bara ta upp något om klassen du går till. Till exempel kan du säga något som "Vad tyckte du om gårdagens läxor?" eller "Är du redo för det testet nästa vecka?"
Möt nya människor i skolan
Sitt med någon ny i bussen. Att prata med någon ny på bussen gör din bussresa mindre tråkig, och det är ett utmärkt sätt att få en ny vän! När du går på bussen, leta efter någon som sitter ensam och fråga om du kan sitta med dem.
 • Om du vanligtvis lyssnar på musik i bussen, fråga personen vilken typ av musik han gillar och erbjuda att låta dem lyssna med dig.
 • Om du inte har saker att prata om, fråga dem om de är i någon klubb eller fråga vilka klasser de tar.

Att få vänner utanför skolan

Att få vänner utanför skolan
Bjud in någon till ditt hus efter skolan. Att umgås med någon utanför skolan är ett bra sätt att lära känna dem bättre och bli vänner. Fråga dina föräldrar om du kan få en vän efter skolan. Om de säger ja, bjud in någon från klassen eller ditt lunchbord som du kommer överens med. [4]
 • Planera att göra saker som du vet att personen kommer att njuta av. Om du till exempel pratar om videospel med varandra mycket i skolan, välj ett par av dina favoritvideospel så att du båda kan spela när de kommer.
 • Om dina föräldrar har det bra, bjud in mer än 2 eller 3 personer. Ibland är det lättare att få vänner när du är i en större grupp.
Att få vänner utanför skolan
Gå med i en efterskolaklubb. När du går in i en klubb kommer du att bli introducerad för många olika människor som gillar samma slags saker som du gillar. Att bli vänner med någon är lättare när du båda tycker om samma saker. Be en lärare eller dina föräldrar om en lista över aktiviteter efter skolan och välj 1 eller 2 av dem som du är mest upphetsad med. [5]
 • Presentera dig själv för alla när du deltar i ditt första klubbmöte så att folk vet att du är vänlig och tillgänglig.
Att få vänner utanför skolan
Testa ett idrottslag. Precis som klubbar är idrottslag ett bra ställe att träffa likasinnade människor som du kan vara vän med. Om du går med i ett idrottslag får du umgås med dina lagkamrater under övningar och tävlingar. Med tiden kan du bli goda vänner med några av de andra i ditt team! [6]
Att få vänner utanför skolan
Prata med folk från skolan på helgerna. Om du har en mobiltelefon kan du byta nummer med människor i skolan så att du kan sms och ringa dem under helgen. Du kan också bjuda in människor att umgås med dig under helgen. Att spendera tid med människor från skolan på helgerna hjälper dig att lära känna dem bättre och bli vän med dem.
 • Till exempel kan du planera med någon att se en film eller umgås i parken på en lördag.

Att vara vänlig

Att vara vänlig
Var vänlig och trevlig i skolan. Att vara en snäll, lycklig person kommer att göra människor mer intresserade av att vara din vän. Ingen vill vara vänner med någon som är meningsfull hela tiden. Genom att visa människor att du är en vänlig person kan du locka fler potentiella vänner. [7]
 • Le mot människor när du tar ögonkontakt i korridoren eller i cafeterian för att visa dem att du är vänlig och lättillgänglig.
 • Försök hjälpa dina kamrater när du kan. Om du ser någon släppa sina böcker eller resa och falla, stoppa och hjälpa dem.
Att vara vänlig
Presentera dig själv för personer du inte känner. Om du aldrig presenterar dig själv för människor har du aldrig chansen att bli deras vän! Att presentera dig själv för människor visar att du är vänlig och intresserad av att lära känna dem. När du är i en situation där du inte känner någon, försök att säga hej och presentera dig själv. [8]
 • Känn dig inte som om du måste ha ett långt samtal efter att du presenterat dig själv. Du kan bara säga ”Hej, jag heter Mike. Det är trevligt att träffa dig! ”
 • Även om du inte slår av det med någon direkt, att introducera dig själv kommer att få dem att känna sig mer bekväm att komma fram till dig i framtiden och säga hej.
Att vara vänlig
Agera som du är säker medan du väntar på att få vänner. I slutet av dagen är det bästa sättet att få vänner att vara säker på dig själv. Det är OK om du inte känner dig superförtroende just nu - bara fejka det tills du klarar det! Folk kommer att vara mer intresserade av att vara din vän på det sättet.
 • För att komma överens som säker, stå upp rakt, ta ögonkontakt när du pratar med människor och glöm inte att le.
Tänk om en klick inte gillar mig?
Om en klick inte gillar dig, leta efter en annan grupp människor att vara vän med. Det är helt upp till dig vem dina vänner är på gymnasiet. Oroa dig inte för vad klicken tycker - bara fokusera på att hitta vänner som gillar dig för vem du är.
Jag har provat allt och jag kan inte få några vänner som liknar mig. Vad gör jag?
Försök gå med i en klubb som du är intresserad av. Du kommer att träffa många andra som har samma intressen som du. Med tiden kommer du att lära känna dem bättre och till och med bli goda vänner!
materdeihs.org © 2020