Hur man skapar en skolmateriallista

Att göra en lista över skolmaterial är ganska lätt att göra. I de flesta fall måste du bedöma vad du redan äger, följa skolans rekommenderade eller obligatoriska lista och gå vidare till butiken för att få de artiklar du inte redan äger.
Vet vad du behöver. Kontrollera om din skola har en leveranslista. I många fall kan du inte bara bestämma vad du vill utan skolan kommer att berätta för dig. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vad du ska få, men du kanske vet att du personligen behöver extra föremål.
  • Ofta kan du skriva ut skollistor online, eller vissa butiker som är kopplade till din skola kan ge dem. Se upp för att listor som tillhandahålls av butikerna är designade för att du ska köpa massor av varor från dem, och så kan innehålla extra objekt du inte behöver.
  • Tänk på grunderna. Detta kan inkludera pennor, pennor, ett pennfodral, ett radergummi, en linjal, en gradskiva, en kompass, färgpennor, markörer, markörer, klisterlappar, en häftapparat, limpinne, sax och anteckningsböcker / kuddar / papper. Varje ämne kommer att ha särskilda krav tillsammans med de allmänna behoven.
Skriv ner allt du behöver på papper. Inkludera den mängd som behövs.
Titta igenom dina befintliga skolmaterial (och eventuella förnödenheter som finns i ditt hus från syskon eller andra människor). Lägg dessa saker åt sidan.
Kontrollera dessa föremål för skick. Rengör varje objekt för att få en bättre titt på det. Om det är trasigt, se om det kan repareras. Om det inte kan släng det.
  • Kontrollera att bindningsringar fortfarande fungerar korrekt och att det inte går sönder i ryggraden.
  • Delvis fyllda anteckningsböcker kan återanvändas om du tar bort de inskrivna sidorna. Du kan använda resten som en ny (om än mindre) anteckningsbok eller använda de återstående sidorna som löst papper (särskilt om en perforerad kant gör att du kan ta bort den rent).
  • Om gamla mappar rivar, böjs eller bryts, reparera eller byt ut dem. Kanalband fungerar bättre än mindre industriella band.
Gör en kortare lista över saker du fortfarande inte har. I vissa fall, även om du har ett visst objekt, kanske du inte gillar det och vill byta ut det. Tänk på om det är slöseri eller skulle göra dig lyckligare under hela skolåret.
Leta upp butikerna du planerar att köpa från, antingen personligen eller online. Försök skapa en budget för att minimera utgifterna, hålla fast vid denna budget och dra fördel av rabatter och erbjudanden.
Gå och handla. När du går till butiken, köp bara det du behöver. Försök att inte plocka upp lite extra som inte finns på listan. Var vänlig mot din eller dina förälders plånbok.
Gå hem och lägg allt bort snyggt. Kassera all förpackning och annat värdelöst avfall. Känn dig redo för skolan!
Om du har ett syskon kan du handla före dem. På det sättet, om det finns något du har glömt, kan de ta det åt dig när de går.
Din lista bör innehålla alla varor du behöver under hela året, så att du inte behöver köpa fler varor.
materdeihs.org © 2020