Hur man kan bli av med en finn utan huvud

Finnar utan huvud, även kallade finnar, akne cyster eller knölar är finnar som är så djupt under huden att de inte kan släppa pus. Eftersom inflammation är djupt under huden och nära nerverna är dessa finnar vanligtvis extremt smärtsamma. Blinda finnar kan leda till ärrbildning, särskilt om du försöker öppna eller sprida dem eftersom de inte har något huvud. [1] Om du har en blind finn kan du lära dig att behandla dem så att de försvinner med minimal smärta eller skador på din hud.

Behandla blinda finnar

Behandla blinda finnar
Använd en aktuell kräm. Ett bra sätt att behandla en finn utan huvud är att använda en aktuell kräm. Du kan använda en antibiotikakräm med antiinflammatoriska egenskaper, eller prova en akne kräm som innehåller salicylsyra eller bensoylperoxid. [2]
 • Du kan också köpa ansikts tvätt som innehåller salicylsyra eller bensoylperoxid, vilket kan fungera för att minska svullnaden och rensa upp bakterierna som orsakar finnen.
 • Du kan också prova akne fläckkrämer.
 • Se till att följa anvisningarna på antiinflammatorisk kräm eller akne krämer.
Behandla blinda finnar
Använd en varm kompress. Att blötlägga en finne utan huvud med varmt eller varmt vatten kan hjälpa den att komma till ett huvud snabbare, vilket kan göra det lättare att behandla och få det att läka snabbare. Blötlägg en tvättduk eller en bomullskula i lite varmt eller varmt vatten. Tryck sedan den mot finnen i några minuter. [3]
 • Du kan göra detta tre gånger om dagen tills finnen kommer i huvudet.
Behandla blinda finnar
Prova en iskomprimering. Is är bra för smärtsamma finnar som inte har något huvud. Isen kan hjälpa till att minska all ömhet under huden och också bidra till att minska rodnad och svullnad. Du kan använda ett ispaket, isbitar från din frys eller till och med en påse med frysta grönsaker. Låt den vara i cirka 10 minuter. Du kan göra detta flera gånger om dagen. [4]
 • Se till att placera någon form av trasa mellan ditt ansikte och isen. Detta hjälper till att förhindra skador på din hud från isen.
Behandla blinda finnar
Besök din hudläkare. Om du har blinda finnar under huden som inte försvinner eller inte kommer att gå i huvudet, kanske du vill besöka en hudläkare. De kan hjälpa dig att hitta en behandlingsplan som kommer att bli av med finnar och hjälpa till att förhindra ärrbildning. Om ingen av hemmetoderna fungerar eller de blinda finnarna orsakar dig svår smärta, bör du kontakta din hudläkare.
 • När du pratar med din hudläkare, låt dem veta de metoder du har försökt att bli av med finnaren.
 • Det finns receptbelagda mediciner och behandlingar som ofta är mycket effektiva vid behandling av akne cyster.

Behandla finnar utan huvud naturligt

Behandla finnar utan huvud naturligt
Behandla med teträdolja. Teträdolja är ett populärt och effektivt naturläkemedel för att behandla finnar. Teträdolja ger antimikrobiell och antiinflammatorisk aktivitet. Detta betyder att det kan bidra till att minska svullnaden i din finn som är instängd under huden, tillsammans med att bekämpa bakterierna som orsakar den. [5]
 • Blanda en droppe teträdolja med nio droppar vatten. Du kan istället välja att späda ut tea tree-oljan med en olja istället, som olivolja eller mineralolja. Du kan också späda den med aloe vera gel. Blötlägg en bomullsboll eller en bomullspinne i teträdoljeblandningen. Applicera den på den blinda finnen. Låt den sitta i 10 minuter och skölj sedan ansiktet med varmt vatten. Du kan göra detta tre gånger om dagen.
 • Se till att inte få teträdolja nära ögonen eftersom det kan orsaka irritation.
 • Innan du applicerar tea tree olja på finnen, testa för känslighet. Applicera en droppe teträdolja på handleden och vänta i cirka 15 minuter. Om du inte ser någon reaktion är det säkert att använda på din finn.
Behandla finnar utan huvud naturligt
Prova en varm te komprimera. Te kan vara till hjälp vid behandling av blinda finnar. Grönt te och svart te har båda tanniner som har antiinflammatoriska egenskaper. [6] Kombinerat med en varm kompress kan te hjälpa till att minska svallningen i finnen.
 • Branta antingen grön eller svart tepåse i varmt vatten. Ta bort tepåsen och placera den direkt på den fina finnen. Teet fungerar som en ansträngande, vilket också hjälper till att dra ut finnaren.
Behandla finnar utan huvud naturligt
Använd honung. Honung är ett vanligt hemhjälpmedel mot blinda finnar. Honung är antimikrobiell och antibakteriell, vilket hjälper till att bekämpa bakterierna som täpper dina porer. Honung kan också hjälpa till att nära och läka din hud. Försök sprida honung över finnen utan huvud, och lämna den där i cirka 20 minuter. Skölj med varmt vatten. [7]
 • Försök göra en mask genom att kombinera honung med äppelmassa. Äpplen är bra för blinda finnar eftersom äppelsyran tros stärka huden. Lägg ett kärnbart äpple i en matprocessor eller mixer och blanda tills det är en massa. Blanda med honung för att bilda en maskliknande pasta. Täck finnen med detta och låt den vara på i upp till 20 minuter innan du tvättar bort. [8] X Forskningskälla
Behandla finnar utan huvud naturligt
Blötlägg finnaren i mjölk. Mjölk är en naturlig skönhetsprodukt som används i många hemma- och folkrättsmedel. Mjölk har alfa-hydroxisyror i sig, vilket hjälper till att avlägsna död hud och porade porer. Detta kan hjälpa din blinda finn genom att hjälpa till att ta bort det tilltäppta ytterlagret. Detta kan också hjälpa till att få finnen till ett huvud så att du kan ta bort pus från insidan. [9]
 • Applicera mjölk direkt på finnen utan huvud med en bomullskula. Låt mjölken hålla kvar i minst 20 minuter innan du sköljer med varmt vatten.
 • Du kan göra detta tre eller fyra gånger om dagen.
Behandla finnar utan huvud naturligt
Applicera aloe vera. Aloe vera är ett bra alternativ för att bli av med blinda finnar för de med känslig hud. Aloe vera är antibakteriellt och antiinflammatoriskt, vilket innebär att det kan bidra till att minska finnens svullnad och rodnad och bekämpa bakterierna som orsakar den. [10] [11] Du kan välja att använda bladet på en aloe vera växt eller aloe vera gel.
 • Sprid aloe vera på den blinda finnen. Låt den ställa in i cirka 20 minuter. Du kan göra detta upp till tre gånger om dagen. [12] X Forskningskälla
Behandla finnar utan huvud naturligt
Gör en äppelcidervinäger toner. Äppelcidervinäger har antibakteriella och antiseptiska egenskaper. Detta innebär att det kan hjälpa till att bekämpa bakterierna som orsakar finnen och göra att finnen kommer till ett huvud. Applicera äppelcidervinäger på finnen med en bomullskula. [13]
 • Om du har känslig hud, späd äppelcidervinäger i förhållandet mellan en del vinäger och fyra delar vatten innan du applicerar på finnen.

Rengör ditt ansikte

Rengör ditt ansikte
Tvätta ansiktet två gånger om dagen. Det bästa sättet att förhindra blinda finnar är korrekt ansiktshygien. Detta innebär att du bör tvätta ansiktet och områdena med finnar två gånger om dagen. Du kanske vill ta ett bad eller dusch en gång om dagen för att ta bort smuts och olja från hela kroppen. [14]
 • Tvätta alltid ansiktet efter aktiviteter där du svettas mycket.
 • Undvik att vidröra ditt ansikte också eftersom det kan introducera bakterier i huden i ansiktet.
Rengör ditt ansikte
Använd en mild rengöringsmedel. Om du har problem med blinda finnar under huden, rengör ansiktet med en mjuk, vegetabilisk baserad produkt. När du väljer ansiktet tvätt, leta efter en märkt icke-komedogen. Icke-komedogena produkter leder inte till bildning av finnar. [15]
 • Exempel på icke-komedogena produkter inkluderar Neutrogena, Cetaphil och Olay. Många butiksvarumärken eller generiska produkter är också icke-komedogena. Kontrollera alltid etiketten för att se till.
 • Använd alkoholfria produkter i ansiktet eftersom alkohol irriterar och kan skada huden.
Rengör ditt ansikte
Använd fingrarna istället för en trasa. När du tvättar ansiktet använder du fingertopparna för att tvätta. Tvättdukar och svampar kan irritera huden, vilket kan leda till fler problem. Massera ansiktet tvättar försiktigt i en cirkelrörelse.
 • Undvik att skrubba ansiktet. Detta kan orsaka ärrbildning.
Min hud är under kontroll men när det gäller min period blir det galen. Finns det ett sätt att förhindra det?
Förändringen i hormoner runt den tiden av månaden är ansvarig för dina utbrott. Du kan vara extra försiktig med din hudvårdsrutin veckan innan, men det finns inget bra naturligt sätt att stoppa dem. Att äta bra och förbli hydrat hjälper. Ett annat alternativ är en hormonell födelsekontroll, som borde utjämna dina hormoner och fixa din månatliga fråga.
Hur kan jag bli av med finnar snart?
Använd svavel tvål dagligen och applicera Olay vitare kräm för bästa resultat.
Jag är bara 10 och jag har så många zits utan huvud på pannan som är öm. Hur blir jag av med dem över natten?
Försök aldrig spränga dem, eftersom de bara kommer att smittas och skada mer. Att använda kallt vatten kan också vara till hjälp eftersom det stänger porerna. Drick mycket vatten, eftersom vätskor hjälper till att återfukta huden och hjälpa till att få zits att försvinna. Se till att du får mycket sömn, äter frukt och grönsaker och motionerar. Allt detta kan hjälpa till att fläckar inte kommer ofta och förhoppningsvis försvinner.
Jag får vanligtvis bara akne under veckan medan jag är i skolan, sedan på helgerna försvinner den. Varför är det så?
Akne orsakas ofta av stress, och skolan är stressande för många människor, så det är förmodligen därför du får det under skolveckan.
Det är hårt finn på ögat. Jag har haft det nästan 3 månader och det spricker inte för det har inget huvud. Gick till hudläkare som sa att det skulle brytas med injektion på ögonsjukhuset. Ska jag göra det?
Det låter som om det inte är en finn, utan snarare en sty, som är en lite godartad vit tillväxt som är vanlig i ögonen. Vanligtvis är det enda sättet att bli av med dessa att få en läkare att ta bort det, så din läkare har förmodligen rätt.
Jag har så många hudormar på min hud att när jag applicerar lotion i ansiktet blir det tilltäppt av oljor. När jag pressar porerna kommer oljan ut. Vad ska jag göra?
Se till att du tvättar ansiktet tillräckligt ofta, minst två gånger om dagen om du har naturligt fet hud. Du borde förmodligen inte lägga lotion i ansiktet, eller åtminstone välja en som är lättare och avsedd för fet ansiktshud, som CeraVe.
Varför har jag många finnar?
Finnar vanligtvis upp på grund av stress, pubertet, naturligt fet hud och / eller överdriven svettning. Du måste också se till att du tvättar ansiktet två gånger om dagen för att kontrollera hudens olja och svettnivåer.
Försök aldrig tvinga en finn utan ett huvud att dyka upp. Pressa inte i finnen för att försöka få ett huvud att formas snabbare.
Använd inte tandkräm för att försöka behandla finnen. Tandkräm kan orsaka hudirritation.
materdeihs.org © 2020