Hur man hanterar pojkar som är besatta av dina bröst

Pojkar kan vara onödigt intresserade av bröst, och många flickor vill inte ha den typen av uppmärksamhet. Om du blir obekväm med manlig uppmärksamhet på bröstet i allmänhet eller i specifika situationer, till exempel på jobbet, skolan eller på andra områden i ditt personliga liv, har du flera alternativ för att omdirigera eller avskräcka deras intresse.

Att hantera pojkar på jobbet eller skolan

Att hantera pojkar på jobbet eller skolan
Gå bort från situationen. Om en pojke besvärar dig, kallar dig namn eller försöker röra dig, är det troligt det bästa du kan göra att gå bort från situationen, vilket kan vara svårare att göra än att slå tillbaka. Han kommer att trivas med att få en reaktion ur dig, och om du inte ger det till honom kommer han så småningom att bli uttråkad och förhoppningsvis lämna dig i fred. [1]
 • Om du känner dig upprörd över något han gjorde eller sa, överväg att besöka din vägledare för att diskutera vad som hände. Detta kommer inte bara att ge dig någon du kan lita på för att prata om det, de kan också prata direkt med pojken och informera honom om konsekvenserna av ett sådant beteende.
Att hantera pojkar på jobbet eller skolan
Be personen som stör dig att sluta. Det kan vara så att pojken som är olämplig tycker att han ger dig en komplimang, eller att han bara försöker vara rolig. Han kanske inte inser att det han säger / gör är olämpligt och att det verkligen stör dig. Därför bör du närma dig honom och be honom artigt att sluta. [2]
 • Försök att närma sig honom när han är ensam, om han är med en grupp vänner är det mer troligt att han svarar defensivt. Om du tror att han inte inser att hans beteende är fel kan du prova att börja med en vänlig, men bestämd ton. Gå inte upp till honom och börja skrika anklagelser, eftersom det kommer att göra honom mindre benägna att lyssna och mer sannolikt att bli defensiv.
 • Ange tydligt vad han har sagt / gjort som har stört dig. Till exempel, om han ständigt påpekar att du har stora bröst, kan du säga något liknande: ”När du pratar om mina bröst, gör det att jag känner mig väldigt obekväm, och du har inte rätten att prata med mig så. ” Förhoppningsvis kommer han i detta ögonblick att inse att du menar affärer och lovar att sluta (oroa dig inte om han ser ut eller agerar irriterad, han är förmodligen bara generad). Men om han säger att han kommer att göra vad han vill, och fortsätter så, berätta för honom att du kommer att rapportera honom till rektor (eller till din chef) för att ha sexuellt trakasserat dig om han säger något annat.
Att hantera pojkar på jobbet eller skolan
Försök undvika att vara ensam. Om en pojke har stört dig och du är orolig för att han kan försöka röra dig eller bry dig, försök att undvika att vara ensam. [3] Om du till exempel går hem från skolan, försök att gå med andra vänner. När du ser pojken som har stört dig, försök att delta i samtalet med människor runt omkring dig så att han ser att du är med vänner.
Att hantera pojkar på jobbet eller skolan
Undvik våldsamma reaktioner. Det kan vara frestande att smälla, sparka, slå eller slå en pojke som säger skadliga saker till dig, men det kommer att visa honom att han lätt kan provocera dig. Om han själv är en våldsam person kan han till och med skada dig fysiskt. Motstå därför lusten att visa honom vad du tänker fysiskt. [4]
Att hantera pojkar på jobbet eller skolan
Var beredd att fördriva situationen på ett säkert sätt. Som kvinna är det mycket troligt att någon någon gång kommer att kommentera olämplig eller kommer att stirra på ett sätt som är olämpligt. Acceptera detta och ha några idéer om hur du kommer att reagera.
 • Till exempel, om din medarbetare eller klasskamrat säger något olämpligt för dig, kan du svara med ordentligt, men artigt att säga, "Jag känner att det du sa är olämpligt och jag skulle uppskatta det om du i framtiden skulle undvika sådana kommentarer. ”
 • Om du fångar någon som stirrar på dina bröst medan du pratar med dem, helt enkelt sluta prata tills de inser att du har slutat, och titta på ditt ansikte för att se varför, börja prata igen som om ingenting hänt. Mer än troligt kommer de att få antydan.
Att hantera pojkar på jobbet eller skolan
Rapportera personen som stör dig. Om du känner dig rädd för din säkerhet eller om personen har ignorerat dina artiga förfrågningar om att sluta, var inte rädd för att berätta mänskliga resurser, en betrodd lärare eller vägledare om vad som händer. [5]
 • Om personen du berättar inte verkar ta dig på allvar, var inte rädd att berätta för någon annan. Om du till exempel har sagt till en lärare och läraren svarar genom att säga dig att koppla av och ta ett skämt, gå till din vägledare, vice rektor eller rektor. Om du är på jobbet, börja med att berätta för din omedelbara handledare och fortsätt flytta upp kommandokedjan tills någon tar dig på allvar. Om det verkar som att ingen i ditt arbete eller skola tar dig på allvar, kan du behöva gå till polisen.
 • Om du måste berätta för mer än en person eftersom du inte tas på allvar, var noga med att rapportera den auktoritära personen som inte tog dig på allvar i första hand. Om de tycker att sexuella trakasserier är en skrattande fråga, måste de också lära sig om varför det är en mycket allvarlig fråga.
 • Om du är ett barn eller en tonåring, se till att berätta för dina föräldrar vad som händer.
 • Det är sant att rapportering av en person till mänskliga resurser eller en lärare kan orsaka besvärlighet på kontoret eller klassrummet, särskilt om det på något sätt kommer ut. Det är dock bättre att den som stör dig verkligen förstår vad han har gjort, och att du kan gå till jobbet eller skolan varje dag utan att vara rädd för vad som kommer att sägas till dig.

Att hantera pojkar som stirrar eller kommenterar offentligt

Att hantera pojkar som stirrar eller kommenterar offentligt
Ignorera oönskade blickar eller kommentarer. Om du är offentligt, och du fångar någon som stirrar på dina bröst, eller om någon kommenterar olämpliga kommentarer om dina bröst, är det förmodligen bäst att bara ignorera det. Mer än troligt försöker de se om de kan få en reaktion från dig, och det bästa sättet att få dem att lämna dig i fred är att visa att du inte kommer att reagera på det. [6]
 • Detta gäller särskilt om du känner att personen fysiskt kan attackera dig. I detta fall bör målet vara att komma ur situationen så snabbt som möjligt. Ta dig till ett mycket offentligt rum där det finns många människor runt. Om personen hotar dig, ring omedelbart myndigheterna för att berätta vad som händer.
Att hantera pojkar som stirrar eller kommenterar offentligt
Be dem lämna dig ensam. Om någon kommenterar dig och inte släpper, även om du har ignorerat dem, be hövligt (men bestämt) dem att vänligen lämna dig i fred. Det kan vara frestande att använda starkt språk, men försök att förbli artigt. Om det är en främling kommer det att vara svårt att förutsäga hur de kan reagera på provokation, särskilt om de är den typ av person som tycker att det är ok att kommentera kvinnor i första hand olämpliga kommentarer. [7]
 • Till exempel kan du helt enkelt säga: ”Prata inte om min kropp på det sättet. Det är trakasserier. ” Om de kvarstår, ta din telefon ur din väska eller ficka och berätta för dem att du kommer att ringa polisen om de fortsätter. Var inte ödmjuk, var fast och säker.
Att hantera pojkar som stirrar eller kommenterar offentligt
Håll ditt kroppsspråk starkt. Om någon hotar, för de flesta av oss, kommer den naturliga reaktionen att vara borta från dem. Stå inför personen direkt, stå upp rakt, upprätthålla ögonkontakt och ber dem att lämna dig ensam. [8]
Att hantera pojkar som stirrar eller kommenterar offentligt
Påpeka något som kan hjälpa andra att identifiera honom. Om någon trakasserar dig, se till att du snabbt väljer ut något unikt om dem som hjälper vänner eller främlingar runt dig att snabbt plocka honom ur mängden. Du kommer att vilja använda den här identifieraren i din mening när du ber honom att lämna dig ensam. [9]
 • Om till exempel en pojke som bär en ljusgrön skjorta säger: ”Hej! Du har ett trevligt rack! ” Se honom i ögat och säga högt: ”Du i den gröna tröjan! Sluta prata om min kropp! Det är trakasserier! ” Om du säger det tillräckligt högt, kommer det att uppmärksamma andra runt omkring dig, och han kommer nästan definitivt att lämna dig i fred.
 • Om du är ensam, och ingen är i närheten, kan det att hjälpa dig att identifiera honom senare, om det behövs, peka ut något om den personen som är unik, och det kommer att visa honom att du tittat på honom, så han är inte helt anonym.

Att hantera pojkarna involverade i ditt personliga liv

Att hantera pojkarna involverade i ditt personliga liv
Diskutera deras beteende med dem. Om personen som gör dig obekväm med dina bröst är någon som en pojkvän, make eller vän, bör du absolut diskutera problemet med dem. Förklara för dem att du vet att de förmodligen inte menar något med det, men att deras kommentarer och handlingar gör att du känner dig obekväm och inte respekterad och att du verkligen skulle uppskatta det om de skulle sluta.
 • Var fast och säker under denna diskussion. Du behöver honom för att förstå att du verkligen seriöst med det du säger. [10] X Forskningskälla
Att hantera pojkarna involverade i ditt personliga liv
Var direkt. Du måste få dem att förstå exakt varför det stör dig och varför det är olämpligt. Förklara för honom varje anledning till varför det stör dig, och att du inte känner att du borde objektiveras av pojkarna i ditt liv.
 • Förvänta dig inte att han läser ditt sinne. Om du aldrig säger något, kanske han helt enkelt inte inser att det han säger stör dig.
 • Du kan också påpeka att ingen kvinna förtjänar att behandlas som ett objekt. Många män har sett andra kvinnor i sitt liv trakasseras av fäder, farfar, bröder eller vänner, så det är viktigt att försöka få slut på cykeln. [11] X Forskningskälla
Att hantera pojkarna involverade i ditt personliga liv
Ändra konversationen. Om han försöker få upp dina bröst i samtal, försök snabbt ändra ämnet för konversation till något som inte är sexuellt. Till exempel kan du prata om en ny restaurang du har provat, eller hur bra vädret har varit på sistone.
 • Med tiden kan det också hjälpa honom att förstå att du inte kommer att tolerera eller uppmuntra dessa kommentarer på något sätt.
 • Förstå dock att det är viktigt att ta upp beteendet. Människor bör inte få komma undan med att behandla kvinnor (eller pojkar för den delen) som föremål.
Att hantera pojkarna involverade i ditt personliga liv
Överväg att ta bort honom från ditt liv. Om mannen i ditt liv efter en eller flera direkta diskussioner om saken fortsätter att göra kommentarer som inte respekterar dig, är det dags att tänka på att ta bort honom från ditt liv. I framtiden kanske du vill överväga att inkludera pojkar i ditt liv som respekterar dig tillräckligt för att respektera dina önskningar och som respekterar dig tillräckligt för att inte göra olämpliga kommentarer om din kropp.
 • Det kan betyda att han bryter med honom om han är din pojkvän eller upphör med kontakten om det bara är en vän. Om det är din make eller partner, och du inte vill ge upp förhållandet, överväg att föreslå parets rådgivning. Att ha någon att hjälpa dig och din man genom orsakerna till att du inte vill att din kropp ska objektiveras kan göra det tydligare för honom.
Det är viktigt att komma ihåg att du har all rätt att sätta gränser för vilken uppmärksamhet du vill få. Du behöver inte tycka synd eftersom du inte uppskattar en mans oönskade uppmärksamhet.
Om du har stora bröst och pojkar börjar stirra, fäll armarna högt upp på bröstet så att de vet att du har sett dem.
Tveka inte att kontakta polisen, din lärare, en handledare eller mänskliga resurser om du känner att du hotas. Särskilt om kommentarerna och / eller beteendet har eskalerat efter att du har försökt att ta upp beteendet på egen hand. Även om många pojkar helt enkelt inte inser effekten av deras beteende, kan andra provoceras av denna uppsägning.
materdeihs.org © 2020