Hur man övertygar dina föräldrar så att du kan byta skolor

Skola är en viktig del av ditt liv. [1] Du vill se till att du är någonstans du känner dig bekväm och tycker om. Det kan ta tid att övertyga dina föräldrar om att du måste byta skolor, men om du har goda skäl och ett bra argument kan du framgångsrikt hjälpa dem att förstå varför du vill byta skolor.

Planera ditt argument för att byta skolor

Planera ditt argument för att byta skolor
Skriv ner ditt huvudsakliga skäl för att du vill byta skolor. [2] Innan du kan göra ett gott argument med dina föräldrar måste du förstå varför du verkligen vill byta skolor. Du måste kunna ange detta skäl tydligt. Några orsaker till att du kanske vill byta skolor inkluderar:
 • Du har arbetat med mobbning och du tror inte att det kommer att bli bättre eller att du inte trivs med att bo runt dessa människor.
 • Innan du ber dina föräldrar måste du se till att du vill byta (att skriva fördelar och nackdelar kan hjälpa). Om du vet att denna skola kommer att kosta pengar, visa dem hur mycket du vill gå till den här skolan trots kostnaden.
 • Du känner dig förlorad i mängden på en stor skola med stora klasser, och du vill ha en mindre miljö.
 • Du tror inte att din skola hjälper dig akademiskt. Du kanske behöver en mer utmanande skola eller en skola där du kan hjälpa mer individualiserad hjälp.
 • Det finns en annan skola som har program du verkligen är intresserad av, som ett överlägset drama, musik, konst, band eller sportprogram.
 • Den sociala miljön är inte vad du vill, kanske du inte har många vänner eller har andra åsikter än dina kamrater. När du presenterar detta skäl, orda det noggrant så att det inte ger dina föräldrar idén att du bara vill festa. Säg inte att det enda i skolan handlar om att ha vänner heller. Berätta för dem att du behöver en studiekompis, och ingen på din nuvarande skola är villig att hjälpa dig.
 • När du skriver ned denna anledning, se till att det är tillräckligt viktigt att byta. Om du till exempel inte gillar matematik och din skola ger dig mycket läxor är det inte en bra anledning att byta. Eller, om din pojkvän eller bästa vän går på en annan skola, är detta inte nödvändigtvis en tillräckligt god anledning att byta.
Planera ditt argument för att byta skolor
Ange aktualitet för att byta skolor. Detta kommer att påverka hur du närmar dig dina föräldrar om dina situationer. Om du ger dina föräldrar exakta datum som du vill byta skolor, kommer det att göra det lättare för dem att säga ja och inte skjuta upp så att du byter.
 • Om du blir mobbad kanske du vill göra en mittårsbyte.
 • Men om du vill byta till en skola som kommer att driva dig mer akademiskt, kan du överväga att byta till nästa läsår, eftersom det blir lättare att ordna.
 • Skapa en kalender på ett papper, eller skriv ut en kalender och skriv det datum du vill byta skolor. Skriv sedan ett datum för att prata med dina föräldrar om förändring. Du vill ge dem så mycket förhandsmeddelande som möjligt, minst några månader.
Planera ditt argument för att byta skolor
Titta på skolor du vill gå på. [3] Innan du pratar med dina föräldrar om att byta skolor, vill du titta på alternativa skolor du kanske vill gå på.
 • På så sätt kan du berätta för dina föräldrar varför du vill gå på en annan skola.
 • Titta på skolor baserat på din anledning till att byta. Om du till exempel vill byta skolor eftersom du inte känner dig utmanad akademiskt, titta på skolor som har många utmärkelseprogram.
Planera ditt argument för att byta skolor
Skriv ner dina positiva skäl för att byta skolor. Det kan vara frestande att bara prata om alla dåliga saker om din upplevelse på din nuvarande skola. Även om det är viktigt att berätta för dina föräldrar vad som händer för att du vill byta, vill du också visa dem fördelarna med att förändras.
 • Skriv en lista över alla bra saker du vet om andra skolor.
 • Om du har vänner, eller till och med vänner på Facebook, som går till skolor du vill tänka på, be dem berätta vad de tycker om skolan, så att du kan skicka den till dina föräldrar.

Skripta din konversation

Skripta din konversation
Skriv ut det och öva. Du bör närma dig denna konversation nästan som om du förbereder dig för att hålla ett viktigt tal. [4] Du vill skriva ut hur du vill att konversationen ska gå. Visualisera att det går bra.
 • Öva på att säga alla dina skäl högt till dig själv i spegeln eller till en vän.
Skripta din konversation
Kom med en introduktion. Du vill få din förälders fulla uppmärksamhet när du övertygar dem att hjälpa dig att byta skolor.
 • Säg något som: "Hej, mamma och pappa! Kan vi alla sitta vid bordet tillsammans? Jag har något jag skulle vilja prata om med dig och jag skulle verkligen vilja höra vad du tycker. ”
 • Du vill låta dina föräldrar veta att detta är viktigt för dig och att du uppskattar att de lyssnar på dina tankar.
Skripta din konversation
Håll dina ord lugna och mogna. Även om dina föräldrar inte svarar till en början, vill du inte komma över som whiney eftersom det gör det mindre troligt att dina föräldrar kommer att stödja dig vid byte av skolor. Samtidigt vara ärlig. [5] Du vill att de ska veta hur mycket att stanna i din nuvarande situation kommer att skada dig. Gör dina uttalanden ärliga och aktuella.
 • Om du blir mobbad, var inte så generad för att visa dem hur mycket det påverkar dina prestationer i skolan och hur mycket det gör dig ont.
 • Säg något som: "Det finns en grupp barn i min klass som skriver meningsanteckningar till mig varje dag och stjäl saker ur mitt skrivbord. De kallar mig namn, och det gör mig ledsen. Jag har bett dem att sluta och jag har pratat med läraren, men de gör det fortfarande bakom hennes rygg. Jag har svårt att njuta av skolan eller fokusera eftersom jag inte kan sluta tänka på det. ”
 • Om du tror att du behöver en skola med mer akademisk uppmärksamhet, säg något liknande: ”Jag har haft svårt att avsluta mitt arbete i skolan eftersom jag inte förstår det. Det finns så många barn i min klass att läraren vanligtvis inte har tid att hjälpa mig. ”
 • Eller, om du vill ha mer utmaning, säg: ”Jag får alla A-skolor på grund av att arbetet är för enkelt. Jag avslutar allt mitt arbete först och slutar bara att sitta där i klassen. Min lärare har inte tid att göra speciella uppdrag för mig. ”
Skripta din konversation
Skriv ut dina positiva. Det här är orsakerna till att förändring skulle förbättra ditt totala liv. Några exempel på positiva skäl att öva kan vara:
 • ”Jag är verkligen intresserad av att lära mig spela musik. Jackson Middle School har det bästa bandprogrammet i staten, och det är bara tio minuter bort. Jag skulle verkligen få jobba med mina färdigheter där. ”
 • ”St. John's School har bara 10 elever i varje klass. Om jag åkte dit skulle jag kunna få mer hjälp med mitt arbete och mina betyg skulle bli bättre. ”
 • ”Central Middle School har en hel del vetenskap och matematik klasser jag kunde ta. De har till och med en fysikklass. Jag vill bli ingenjör en dag och det är aldrig för tidigt att börja lära sig. ”
Skripta din konversation
Gör din slutsats öppen. Du vill inte att dina föräldrar måste bestämma just om du kan ändra. Det trycket kommer att göra dem mer benägna att säga "nej" av bekvämlighet.
 • Avsluta konversationen med ett uttalande som: ”Tack för att du lyssnade på mig. Ta lite tid att tänka på vad jag sa och låt mig veta vad du tycker. Jag hoppas verkligen att du kommer att tänka på att låta mig byta skolor ”

Närma dig dina föräldrar

Närma dig dina föräldrar
Ta upp ämnet gradvis. När du sätter dig ner för att prata med dina föräldrar om skolor, vill du inte att de ska bli helt överraskade av det faktum att du vill ändra. Om du har en nödsituation, som allvarlig mobbning, bör du prata med dina föräldrar omedelbart. Annars låt dem få en känsla av din situation innan du ber dem prata med dig.
 • Gör det klart för dem att du är olycklig i din skola.
 • Berätta för dem en liten sak som stör dig i skolan varje dag när de frågar om din dag. Låt dem till exempel veta: ”Vi fick tillbaka våra mattest idag och jag gjorde det inte så bra. Jag gick för att ställa min lärare några frågor om vad jag fick fel, men hon hade inte tid att prata med mig. ”
Närma dig dina föräldrar
Gör trevliga saker för dina föräldrar innan du försöker prata med dem. [6] Detta är en klassisk del av övertalning i alla situationer. Var särskilt vänlig mot dina föräldrar på några veckor innan du faktiskt vill be dem byta skolor.
 • Argumentera inte med dem eller prata tillbaka till dem.
 • Gör de små saker som de frågar första gången som att städa ditt rum och hämta efter dig själv.
Närma dig dina föräldrar
Välj en bra tid att prata. Du vill inte sitta ner och prata med dina föräldrar om att byta skolor medan de är stressade eller bråttom. Hitta dem när de kopplar av och fråga dem om de har en minut att prata med dig.
 • Till exempel kan en bra tid att prata vara efter middagen när alla är fulla och huset är rent.
Närma dig dina föräldrar
Skriv dem ett brev. Ibland kan det vara svårt att prata med dina föräldrar om vissa situationer. Detta hjälper särskilt om du inte är säker på hur du låter dina föräldrar veta att du blir mobbad.
 • När du har gett dem brevet kommer de att närma sig konversationen med dig. Detta kan ta bort något av trycket från att starta en seriös konversation.
 • Speciellt om du blir mobbad kan du använda ett brev för att låta dina föräldrar veta exakt vad dina mobbarna gör mot dig, så du behöver inte säga det högt, men dina föräldrar kommer fortfarande att veta hur allvarlig din situation är .
Jag är rädd för att gå i skolan och vill lämna, men jag vill inte att mina föräldrar ska vara upprörda med mig eftersom de försökte så hårt att få mig in i min skola.
Dina föräldrar vill att du ska vara lycklig i din skola. Jag är säker på att det var därför de försökte så hårt att få dig till det i första hand. De vill att du ska prata med dem om din rädsla för att gå i skolan och varför du vill lämna så att de kan hjälpa dig.
Hur säger jag min mamma att jag blir mobbad?
Om du har svårt att prata om det kan du prova att skriva ner det och ge henne en anteckning.
Jag vill byta skolor för att vara med min pojkvän, men min mamma vet inte att jag har en pojkvän. Vad ska jag göra?
Detta är kanske inte det bästa skälet att byta skolor. Överväg att berätta för din mamma att du har en pojkvän, så att du kan hitta andra sätt att spendera mer tid med honom.
Tänk om dina föräldrar inte ska ge upp?
Om du har en allvarlig situation, som om du blir mobbad, kan du pröva om det med skolans rådgivare, eftersom de kanske kan prata med dina föräldrar. Annars måste du respektera dina förälders slutliga beslut.
Prata med dina lärare om problemen som får dig att tänka på att flytta skolor. Om du har ett allvarligt problem kan de rekommendera att du byter till dina föräldrar.
Gå till din rådgivare och försök att diskutera frågor med henne. En rådgivare kan också ge en rekommendation till dina föräldrar.
Var inte rädd för att prata med dina föräldrar om skolproblem som de förmodligen förstår.
Prata alltid om de små dåliga sakerna som inträffar under din skoldag.
Var beredd på att dina föräldrar säger nej till en början. Förstå att detta just har tagits upp så att de inte riktigt förstår varför. Om du listar proffsen (och några nackdelar) kan de säga ja.
När du berättar för dina föräldrar om ett stort problem som mobbning, kan de försöka lösa det innan de låter dig flytta skolor. Om detta är ihållande så kommer de sannolikt att låta dig växla.
Berätta inte för någon tills det är slutgiltigt.
Om det finns ett allvarligt problem som måste hanteras eller stoppas, berätta för dina föräldrar om det även om det är pinsamt. Om du blir mobbad, vänta inte med att ta fram ämnet. Berätta för dem omedelbart.
Om du vill gå på en privatskola, var känslig för dina förälders ekonomiska situation och håll dig öppen för andra möjligheter.
materdeihs.org © 2020