Hur man rensar hudormar med tandkräm

Oavsett vilken ålder du är, eller om du är en man eller kvinna, har du förmodligen lidit med en hudorm nyligen. Blackheads är "tilltäppta hårsäckar" som är fyllda med överskott av olja, död hud och bakterier. [1] De bästa hudbehandlingsmetoderna är de som använder förebyggande åtgärder för att stoppa hudormar innan de börjar. Men till och med den perfekta hudregimen kommer fortfarande att resultera i enstaka pormask du bara behöver att bli av med så snabbt som möjligt.

Rensa hudormar med tandkräm

Rensa hudormar med tandkräm
Välj rätt typ av tandkräm. Du måste se till att du bara använder rätt typ av tandkräm. Det måste vara den vita pasta-typen och inte gel-typen. [2] Det bör också vara den vanligaste typen av tandkräm som finns, inte den bleknings- eller känslighetsorten. En tandkräm med myntsmaksmak är också bra.
 • "Tandkrämmetoden" rekommenderas starkt av ett antal DIY-experter och genomsnittliga människor, men det rekommenderas inte av läkare. Anledningen till att tandkräm fungerar för att bli av med hudormar och andra finnar är för att den innehåller ingredienser som hjälper till att torka ut de infekterade Som du kan föreställa dig innehåller tandkräm också många andra ingredienser som potentiellt kan orsaka andra hudproblem, inklusive en allergisk reaktion. [3] X Forskningskälla Känn dig fri att testa "tandkrämmetoden" men vet att din läkaren kanske inte godkänner. Om du är orolig kan du prova några av de andra förslagen som endast innehåller rena ingredienser.
Rensa hudormar med tandkräm
Tvätta ansiktet och applicera tandkräm. Tvätta och torka ansiktet med varmt vatten med din normala dagliga rutin. Applicera ett lager tandkräm på drabbade områden som näsa eller haka. Låt tandkrämmen torka helt. När tandkrämmen är torr, gnugga den försiktigt på huden för att ta bort hudormarna från porerna. Tvätta och torka ansiktet igen. [4]
 • Istället för att använda fingrarna kan du applicera tandkräm på ansiktet med en ansiktsduk torr i olivolja eller mandelolja. Du kan gnugga tandkräm i huden med ansiktsduken i några minuter. [5] X Forskningskälla
Rensa hudormar med tandkräm
Tillsätt salt till tandkräm för snabbare resultat. Tvätta och torka ansiktet med varmt vatten med din normala dagliga rutin. Gör en blandning av 1 del tandkräm och 1 del salt. (Om blandningen är för tjock, tillsätt några droppar vatten för att tunna ut den.) Gnugga blandningen på ansiktet och lämna den i cirka 5-10 minuter. Gnid försiktigt tandkrämblandningen för att ta bort hudormarna från porerna innan du tvättar bort den. [6] Applicera din vanliga dagliga fuktighetskräm efter att ansiktet har torkats.
 • Se till att ditt ansikte förblir fuktigt under hela processen.
 • Som ett alternativ till salt kan du använda bakpulver.
 • Innan du återfuktar kan du också gnida en isbit i ansiktet för att hjälpa till att stänga porerna för att förhindra att bakterier tränger in.

Förhindra hudormar

Förhindra hudormar
Tvätta ansiktet två gånger om dagen. Om du har ett stort antal hudormar, eller akne, överväger att använda en ansikts tvätt som innehåller salicylsyra. [7] Tvätta alltid ansiktet med varmt vatten för att öppna porerna innan du applicerar rengöringsmedlet. [8] Applicera alltid en fuktighetskräm på huden när du är klar med att tvätta ansiktet. [9]
 • För att öppna porerna ännu mer innan du rengör dem, ånga huden genom att placera ansiktet ovanför en skål med varmt eller kokande vatten.
 • Tvätta alltid ansiktet efter aktiviteter som får dig att svettas kraftigt. [10] X Forskningskälla
Förhindra hudormar
Exfoliera ansiktet minst en gång i veckan. Exfoliering kan irritera din hud om det görs för ofta. Börja med att exfoliera en gång i veckan. [11] Om din hud inte är irriterad kan du lägga till ett par gånger i veckan.
Förhindra hudormar
Undvik att röra vid ansiktet. Dina händer berör allt annat, så du vill förhindra att dina händer berör ansiktet och överför olja, smuts och bakterier till dina porer. [12] Detta inkluderar att förhindra att håret rör vid ansiktet om möjligt. Ditt hår innehåller naturligtvis oljor som kan komma på din hud och blockera dina porer. [13]
Förhindra hudormar
Använd solskyddsmedel dagligen. SPF-skydd ska finnas i vilken fuktighetskräm du placerar på någon del av kroppen. Och du bör använda fuktighetskräm med SPF-skydd året runt i ansiktet. [14]
Förhindra hudormar
Använd oljefri eller mineralmakeup. Pulverbaserad make-up är också bättre än gräddsbaserad make-up. [15] Kom alltid ihåg att ta bort all smink noggrant innan du lägger dig. [16]
 • Kom också ihåg att det är viktigt att tvätta dina sminkverktyg och borstar regelbundet när bakterier och smuts byggs upp på dem över tid. Tvätta dem med varmt vatten och en mild tvål.
Förhindra hudormar
Dricker mycket vatten. Hydrering är oerhört viktigt för all din hud och det bästa sättet att hydrera din hud är helt enkelt genom att dricka mycket vatten. [17]

Rensa hudormar utan tandkräm

Rensa hudormar utan tandkräm
Gör en äggvit mask. Tvätta och torka ansiktet med din normala dagliga rutin. Knäcka ett ägg och separera äggulan från äggviten, lägg äggviten i en liten skål. Borsta äggviten på ansiktet. Placera ett lager vävnad, toalettpapper eller något liknande ovanpå äggviten. Vänta tills äggviten torkar, borsta sedan ett andra lager äggvita ovanpå papperet och lägg till ytterligare ett lager papper. Upprepa äggvita och papperslagren upp till tre gånger till. Låt alla lager helt torka och dra bort masken med papperet. Tvätta och torka ansiktet igen för att rensa upp eventuella rester av ägg. [18]
 • Ett annat maskalternativ är en kombination av 2 matskedar (29,6 ml) havre och 3 matskedar vanlig yoghurt. Du kan också lägga till 1-2 teskedar citronsaft om du vill. Denna mask ska endast lämnas i ansiktet i upp till 5 minuter innan du tvättar den med kallt vatten.
 • Om du föredrar något rött kan du skapa en mask med en krossad tomat. Gnid den krossade tomaten inte ditt ansikte i ett par minuter, låt den sedan stå i ytterligare 15 innan du sköljer bort den.
Rensa hudormar utan tandkräm
Gör portremsor av honung och mjölk. Blanda 1 tesked mjölk och 1 matsked (14,8 ml) rå honung i en liten glasskål och värm blandningen i 5-10 sekunder i en mikrovågsugn. När blandningen blir som en pasta, låt den svalna. Borsta pastan över ansiktet och applicera en ren och torr bomullsremsa ovanpå pastan. Låt blandningen torka helt i ansiktet. Dra av bomullen och skölj ansiktet med kallt vatten för att ta bort eventuell kvarvarande torr pasta. [19]
 • Istället för mjölk kan du också använda en tesked kanel med en tesked rå honung. Du kommer fortfarande att behöva blanda dessa föremål tills de bildar en pasta, men blandningen behöver inte värmas upp. Denna blandning behöver bara vara kvar i ansiktet i 3-5 minuter innan du tar av bomullsremsorna.
Rensa hudormar utan tandkräm
Använd citronsaft för att krympa porerna. Rengör och torka ansiktet med din normala dagliga rutin. Pressa ut saften ur en färsk citron och lägg saften i en liten flaska. Använd citronsaft på ditt ansikte strax före sänggåendet med bomullsbollar. På morgonen, skölj ansiktet och ta på din dagliga fuktighetskräm. [20]
 • Citronsaften kan förvaras i den lilla flaskan i kylen för dig till en vecka.
 • Om den rena citronsaften är för stark på din hud, tillsätt vatten till saften innan du applicerar den på ansiktet.
 • Som ett alternativ kan du blanda 3 teskedar citronsaft med en tesked kanel och applicera på ansiktet på samma sätt. Låt den stå på över natten.
 • Ett annat alternativ för citronsaft är att blanda 4 tsk citronsaft med 2 matskedar (29,6 ml) mjölk. Denna blandning kan lämnas på ansiktet i cirka 30 minuter innan den tvättas bort. Det blir inte kvar på huden över natten.
Rensa hudormar utan tandkräm
Tvätta ansiktet med bakpulver. Blanda bakpulver och vatten i en liten skål tills det bildar en pasta. Använd dina fingrar och applicera pastan på ansiktet och gnugga den i cirklar. Skölj ansiktet med vatten, torka och applicera din dagliga fuktighetskräm. [21]
 • Ett alternativ till bakpulver är en blandning av 1 tesked socker blandat med en tesked olivolja eller citronsaft. Gnugga denna blandning i ansiktet i ungefär en minut och skölj sedan av.
Rensa hudormar utan tandkräm
Köp bortskaffningsprodukter utan disk. Många hudvårdstillverkare tillverkar produkter specifikt för akne eller hudormar. Dessa produkter kan innehålla saker som Retinol, C-vitamin, Tea Tree Oil och mer. Chansen är att din favorit produktlinje har en artikel som kan hjälpa dig specifikt att rikta ditt hudormproblem. [22]
Hur ofta ska jag göra tandkrämens ansiktsmask?
Du bör använda tandkräm ansiktsmask cirka 2-3 gånger i veckan. Du vill definitivt inte använda den här masken så mycket om du har känslig hud. Tandkrämmen kan irritera huden, så var försiktig och sluta använda den om du får smärta, rodnad, utslag etc.
Vilka mätningar använder jag för bakpulver och vatten?
Försök göra en del till en del, dvs 1 tesked bakpulver till 1 tesked vatten.
Kommer tandkräm att ge några problem om jag har torr hud?
Nej. Om du fortsätter att ha torr hud föreslår jag att du masserar fuktighetskräm i ansiktet regelbundet.
Hur snart ser jag resultat?
Du kan se resultat på så lite som en vecka eller två. Det varierar från person till person.
Var kan jag få denna akne produkt för att ta bort finnar och svarta huvuden?
Du kan få tandkräm i varje apotek.
Fungerar detta för hudormar på min axel och arm?
Den här metoden fungerar troligen fortfarande för hudormar som är på din axel och arm. Du kan dock också köpa specifika hudormaskar om den här metoden inte fungerar bra.
Jag har hudormar i hakan och näsan, jag försökte tandkräm men det började sveda mitt ansikte och ögon. Vad betyder det och vad ska jag göra?
Använd en kolhuvud ansiktsmask. De fungerar otroligt bra och smittar inte hudormarna.
Jag får reaktioner varje gång jag använder något i ansiktet, och ingenting fungerar. Vad ska jag göra för att hjälpa mina porer?
När du har duschat, vrid kranen till kallt och stå under den i en minut. Varmt vatten öppnar porerna, vilket gör dem mer sårbara för smuts, medan kylan kommer att stänga dem upp så att ingenting kan komma in. Köp en ansiktsmask med kolhuvud för att bli av med dina hudormar.
Undvik att plocka på hudormarna med fingrarna.
Motstå lusten att försöka spruta hudormarna, även om det kan vara frestande.
Blackhead-problem påverkar inte bara kvinnor, de drabbar också män. Att följa en regelbunden, daglig rutin för att tvätta och återfukta ansiktet är viktigt även om du är en kille! Och varje hudormbehandling kan användas av såväl män som kvinnor.
Använd kolsyra av soda eller salt som en exfoliator för att minska risken för igensatta porer [en anledning till pormaskar].
Om du har ett akne problem, använd bara de behandlingar som föreskrivs av din hudläkare.
Alla har olika hud- och hudkänsligheter. Inte alla metoder fungerar på alla, varje gång. Om din hud börjar bli irriterad eller kliande, om du utvecklar ett utslag eller har andra negativa biverkningar, sluta med vad du gör omedelbart. Om problemet inte försvinner snabbt, rådfråga din läkare.
materdeihs.org © 2020