Hur man köper skolmaterial

Shopping för skolmaterial kan vara stressande för både den rutinerade shopparen och nybörjaren. Arbetande föräldrar eller vårdnadshavare måste kämpa mot folkmassorna som samlas på helger eller efter arbetsdagens slut. Ännu värre, kostnaden för skolmaterial ökar stadigt varje år och kostar familjer i genomsnitt knappt 100 $ 2015. [1] Den goda nyheten är att du inte behöver stressa eller gå i konkurs. Genom att distribuera dina inköp och öva på några pengarbesparande hackar kan du överleva galskapen tillbaka till skolan.

Köpa grundvaror

Köpa grundvaror
Skaffa en lista från ditt barns skola. Lita inte på ditt barn för en lista över vad de behöver för skolan. Om en lista inte är tillgänglig på skolans webbplats, fråga lärarna om de kan skicka dig en lista eller ge dig några idéer. Som en sista utväg har varuhus ibland listor över vanliga skolmaterial på sina webbplatser. [2]
Köpa grundvaror
Känner till skillnaden mellan förfrågningar och krav. Innan du får panik över den långa leveranslistan på skolans webbplats, inser att många av artiklarna bara är förfrågningar. [3] En bra tumregel är att undvika artiklar som listan specifikt förbjuder. Använd ditt bästa omdöme om vilka saker ditt barn faktiskt behöver.
Köpa grundvaror
Köp skrivmaterial. Grundlärare föredrar vanligtvis att deras elever använder # 2 (HP) -pennor med radergummi. Elever i medel- och gymnasiet använder vanligtvis kulspetspennor. Håll fast vid svart eller blått bläck. De flesta studenter kommer också att behöva anteckningsböcker eller papper med lösa blad. Kontrollera leveranslistan om du ska köpa papper med bred kontroll eller högskola.
  • Barn i grundskolan behöver vanligtvis blyertspåsar eller lådor för att lagra sina förnödenheter för skrift och konst.
  • De flesta klassrum har blyertspetsare, men det är alltid en bra idé att kontrollera leveranslistan om ditt barns lärare behöver enskilda pennvässare.
  • Mellan- och gymnasieelever kan behöva markörer för studier och allmän notering.
Köpa grundvaror
Köp mappar. Oavsett om elever använder anteckningsböcker eller papper med lövblad behöver de fortfarande mappar för dokumenten de får i klassen. Köp en mapp för varje klass, var och en i en annan färg eller mönster. På så sätt kan ditt barn mönster- eller färgkodar varje mapp efter klass (röd för engelska, grön för matematik, regnbågens ränder för vetenskap, etc.).
Köpa grundvaror
Köp en dagsplanerare. Elever i gymnasiet och gymnasiet behöver vanligtvis dagsplanerare för att hålla reda på sina klasser och aktiviteter efter skolan. Leta efter planerare organiserade under läsåret, i motsats till termin. På så sätt kommer ditt barn att hålla organiserat från den första skoldagen på hösten till den sista skoldagen på våren.
Köpa grundvaror
Köp konstmaterial. Barn i grundskolan behöver vanligtvis konstmaterial för en mängd olika aktiviteter. Köp en låda med kritor, färgpennor eller tvättbara markörer. Andra vanliga material du behöver köpa är säkerhets sax och lim. Köp limpinnar för yngre studenter som är mer benägna att röra.
Köpa grundvaror
Köp personliga varor. Grundskolelärare begär vanligtvis en eller två lådor med ansiktsvävnader per elev. Handrensare är också praktiskt under förkylning och influensasäsong. Sikta efter en 8-ounce (ungefär 237 ml) flaska för klassrummet och en reseformad flaska för ryggsäcken.
  • Elever i gymnasiet och gymnasiet behöver förnödenheter för sina skåp. Vanliga leveranser inkluderar plasthyllor, speglar och magneter. Skolleverantörslistan bör ange om ett kombinationslås krävs.
Köpa grundvaror
Köp en robust ryggsäck eller bokväska. Tack vare schemaläggning tar många äldre studenter bara två till fyra klasser åt gången. [4] Läroböcker har dock inte blivit lättare. Köp en väska som kan ha minst två till fyra inbundna läroböcker, en stor anteckningsbok eller bindemedel och en pennaväska.

Shopping för elektronik

Shopping för elektronik
Köp en kalkylator. Gymnasieelever (eller gymnasieelever) som tar algebra, geometri eller kalkyl behöver vanligtvis kalkylatorer. Avancerade matematikskurser kräver specifikationer utöver den grundläggande kalkylatorn du använder för att balansera din checkbok. De två vanligaste typerna av kalkylatorer som krävs av algebra- och geometrielever är: [5]
  • Vetenskapliga kalkylatorer utför de funktioner studenterna studerar i Algebra I och Algebra II. Den genomsnittliga vetenskapliga kalkylatorn kostar mellan $ 15 och $ 30.
  • Grafräknare krävs för avancerade beräkningsklasser. Grafiska kalkylatorer är dyrare och kostar $ 100 och uppåt.
Shopping för elektronik
Köp en dator. Gymnasieelever behöver förmodligen en bärbar dator eller surfplatta för sina uppgifter. Om inte skolans tjänstemän anger vissa märken, bör antingen en Mac- eller Windows-dator vara bra. Ordbehandlingsprogramvara, till exempel Microsoft Word eller Open Office Writer, är ett måste för papper och andra läxuppdrag. Om ditt barn behöver några specialprogram (som Photoshop för en klass för grafisk design), bör skolan notera dem på leveranslistan.
  • Köp din dator endast från ansedda källor, till exempel Simply Mac eller Best Buy. Överväg en utökad garanti om den passar din budget. [6] X Tillförlitliga källkonsumentrapporter ideell organisation som är dedikerad till konsumentfrämjande och produkttest Gå till källan
Shopping för elektronik
Köp extern lagring. Även elever som använder sina bärbara datorer och surfplattor i skolan behöver flash-enheter för att skriva ut sina dokument. Köp en mindre (4 GB) flashenhet för att lagra grundläggande orddokument eller kalkylark. Om ditt barn tar kurser i grafisk design eller datavetenskap, välj en större flash-enhet på cirka 16 till 32 GB.

Spara pengar

Spara pengar
Ta reda på vad du redan har. Kolla in garderober, vinden eller skräpskåpet för leveranser från tidigare skolår. Chansen är stor att du har några pennor, blyertspennor, ark med lövblad eller färgmaterial som ligger runt. Om du har äldre barn på väg till college, fråga dem om de inte skulle bry sig om att ge sina skåpstillbehör till sina yngre syskon.
  • Försök hitta ersättare för dyrare artiklar. Till exempel, om din dagis behöver en konst smock, ersätta en gammal, överdimensionerad knapp-down skjorta.
  • Bytesmöten är ett annat bra sätt att få tillgång till försiktigt använda förbrukningsartiklar, såsom bindemedel, ryggsäckar, skåparrangörer och flash-enheter.
Spara pengar
Håll dig till grunderna och generiken. Välj mappar, anteckningsböcker eller bindemedel i grundfärger eller mönster. Den mappen eller anteckningsboken med Batman eller Yoda kan vara cool i år, men det kommer också att kosta mer än en mapp med solida färger eller abstrakta icke-kommersiella mönster. Oroa dig inte för varumärken, även om skollistan nämner dem. Generiska etiketter är lika bra för en bråkdel av kostnaden för varumärken. [7]
Spara pengar
Dra fördel av rabatter. Kolla tidningar, lagra cirkulärer och webbplatser för kuponger. Leta efter objekt som erbjuder rabatter och skicka rabattformuläret så snart som möjligt. Om du tillhör en belöningssida som MyPoints, shoppa via webbplatsen för att tjäna poäng eller få tillbaka pengar.
  • Kontanter i dina poäng på belöningsplatser för presentkort eller förbetalda betalkort. Dessa finns vanligtvis i valörer mellan $ 25 och $ 100. Använd dem när du köper skolmaterial.
Spara pengar
Köp begagnade, elektroniska eller out-of-copyright-läroböcker. Kontrollera fyndwebbplatser som Alibris eller Half.com för branta rabatterade begagnade läroböcker. E-bokversioner av obligatoriska läroböcker kan också spara pengar, eftersom utskriftskostnader inte är en faktor. Nödvändig läsning för lektioner inom humaniora eller samhällsvetenskap kan vara tillgängliga som gratis PDF-filer utan upphovsrätt från webbplatser som Internet Archive eller Project Gutenberg. Fråga din instruktör om de tillåter dessa äldre utgåvor.
Spara pengar
Köp renoverat. Renoverade datorer fungerar lika smidigt som helt nya för en bråkdel av kostnaden. Du bör dock göra dina läxor först. Köp bara renoverade produkter från betrodda återförsäljare som Apple eller Best Buy, som erbjuder garantier och gratis reparationer i kända frågor. [8]
Spara pengar
Köp lite åt gången under året. Det finns ingen regel att du måste köpa skolmaterial i juli och augusti. Varje gång du handlar efter matvaror eller hämtar ett recept kan du stanna vid skolan för att leta efter obemyndade rabatter på vanliga leveranser. [9]
materdeihs.org © 2020