Hur man är mogen i Middle School

Middle school innebär mer ansvar och mer självständighet. Detta är en fantastisk möjlighet att ta positiva steg mot att bli en mogen person. Att vara proaktiv när det gäller din attityd och vanor kan hjälpa dig att se till att du går i rätt riktning.

Att ha rätt attityd

Att ha rätt attityd
Var dig själv. Många gymnasieelever blir självmedvetna och osäkra på saker som gör dem annorlunda. Men så länge ditt beteende inte skadar någon, borde du gärna uttrycka din individualitet.
 • Klasskamrater kan försöka reta dig om knäppa kläder eller ovanliga hobbyer du gillar. Låt inte det komma till dig! Om du lär dig att vara säker på de saker du gillar är det mycket svårare att reta dig om dem.
Att ha rätt attityd
Var självsäker. Detta är en av de viktigaste komponenterna för att bli en mogenare person. Jobba på utveckla självkänsla - älska och acceptera dig själv för den du är.
 • Tänk med tillförsikt. Skriv ner några av dina talanger och bra attribut. [1] X Forskningskälla Reflektera över vad dina vänner tycker om dig. Tänk på aktiviteter du tycker om att göra och hur du bidrar. Ta dig en stund att må bra om dessa egenskaper!
 • Skriv ner de hinder som står i vägen för ditt förtroende. Vad är några dåliga tankar du tenderar att ha om dig själv? Är de verkligen logiska? Är de en bra anledning att känna sig dålig mot dig själv? Det är OK att vilja arbeta med vissa saker om dig själv. Du kan fortfarande känna dig som en värdefull, cool person på samma gång.
 • Titta på delen. Klä dig hur du känner dig bäst - inte vad du tycker är säker. Arbeta med att förbättra din hållning. Le ofta & ta ögonkontakt.
Att ha rätt attityd
Acceptera personligt ansvar. Erkänna att även om du inte kan kontrollera vad andra kan göra, har du kontroll över dina egna handlingar och attityder. Förstå att saker inte bara händer du. Dina ord och handlingar har konsekvenser både för dig själv och andra. [2]
 • Acceptera ansvar när saker går fel. Om du misslyckades med en tentamen ska du inte skylla på din lärare. Visst, de kanske kunde ha gjort några saker bättre. Men vilka åtgärder kan du ha vidtagit för att få ett bättre resultat?
 • Försök att inte fokusera på saker verkar rättvist. Livet är inte alltid rättvist. Försök att vara positiv!
Att ha rätt attityd
Var respektfull mot andra. Om du avsiktligt är irriterande eller funderar över andras känslor kommer människor att se dig som omogen. Kom ihåg de behov och önskemål som andra människor omkring dig har.
 • Är du benägen att höga utbrott? Skäms du offentligt andra människor? Försök att känna igen sätt på vilka du oavsiktligt irriterar andra.
Att ha rätt attityd
Kontrollera ditt humör. Försök att inte överreagera på mindre saker. När du känner att du blir upprörd, ta dig en stund att fundera över ditt svar innan du gör eller säger något. Var medveten om hur du svarar på negativa situationer. [3]
 • Reflektera över vad som tenderar att göra dig arg. Kanske är det en viss klasskamrat med irriterande vanor. Försök att tänka på ett sätt att hantera situationen utan att bli arg.
Att ha rätt attityd
Håll din lugn. Det är vanligt att tonåringar offentligt retar och generar varandra. [4] Kom ihåg att du ansvarar för dina egna reaktioner. Det är lättare sagt än gjort, men försök behålla en humor för dig själv. Att skratta åt dig själv tillåter andra att skratta du snarare än du. Det projicerar också förtroende. [5]
 • Även om du inte hittar något roligt, fokusera på att inte låta det uppröra dig.
 • Människor glömmer pinsamma händelser mycket snabbare än du skulle tro. Oroa dig inte för att något som spöker dig för alltid. Det är osannolikt att forma hur människor tänker på dig om du inte låter det bry dig.
Att ha rätt attityd
Lär dig att acceptera kritik. Oavsett om det är skolarbete eller ett personligt projekt, kan det vara svårt att få kritik mot något du har arbetat hårt med. Men det är ett viktigt steg mot att bli en mer produktiv, mogen individ. Tänk på att det inte är personligt. Försök att inte bli defensiv eller upprörd.
 • Föreställ dig att en vän berättar att en dikt du skrev är lite för intensiv. Det skulle vara intensivt, kanske du tror. Det är upprörande att hon inte uppskattar något du arbetat hårt med. Men ta ett steg tillbaka. Försök förstå var hon kommer ifrån. Be om mer information. [6] X Forskningskälla

Utveckla hälsosamma vanor

Utveckla hälsosamma vanor
Uppsatta mål och arbeta mot dem. Skriv ner några av dina nuvarande styrkor och områden som du vill förbättra. Vilka av dessa är viktigast för dig? Vilka är de viktigaste för din framtid? Använd dessa för att konstruera tydliga mål för dig själv. När du har ställt upp mål, tänk på åtgärder du kan vidta för att göra dem verklighet. [7]
Utveckla hälsosamma vanor
Hantera din tid effektivt. Att utveckla färdigheter i god tidshantering kan hjälpa dig att minska ångest, fatta bättre beslut och förbättra dina resultat. [8] Om du är överväldigad med läxor kan du prova att göra en plan innan du börjar arbeta. Lista dina uppgifter i ordningsföljd. Vilka är det som är mest meningsfullt att ta itu med först?
 • Minimera distraktioner kring dig! Försök att vara disciplinerad om att lägga bort telefonen och inte kontrollera sociala medier. Att skapa goda vanor nu hjälper dig mycket på lång sikt.
 • Det kan vara bra att arbeta i 50 minuter, följt av en paus på 10 minuter. [9] X Forskningskälla Försök med en rutin som fungerar för dig.
Utveckla hälsosamma vanor
Utveckla goda studievanor. Många studenter inser inte hur mycket goda vanor kan bidra till deras framgång. Att ta anteckningar, göra tankekartor och undersöka självständigt är några sätt att få ut det mesta av tiden du studerar. Ibland fungerar svaret , snarare än hårdare.
Utveckla hälsosamma vanor
Börja dagen rätt. Många tonåringar har problem med stressande, rusade morgnar att bli en regelbunden händelse. Du kan hjälpa saker att gå smidigt genom att planera framåt. Välj ut din outfit, tillbehör och alla sminkar kvällen innan. Packa din väska med alla dina nödvändigheter. När du vaknar på morgonen vet du exakt vad du måste göra. [10]
Utveckla hälsosamma vanor
Välj dina vänner klokt. Dina vänner kan påverka hur du känner och agerar, så det är viktigt att välja dem klokt. [11] Se till att omge dig med människor som får fram det bästa i dig. Sök personer som erbjuder känslomässigt stöd och vägledning. [12] Tänk på om dina relationer har en bra balans mellan ge och ta. Viktigast, utveckla vänskap med människor du verkligen litar på och respekterar. [13]

Kommunikerar mogen

Kommunikerar mogen
Var försiktig. Det är viktigt att kunna uttrycka dina känslor och behov tydligt, men utan att vara cocky eller arrogant. [14] Det är också viktigt att lyssna när andra gör detsamma. [15] Öva på att kommunicera mognat och du känner dig troligen mogen. [16]
Kommunikerar mogen
Bli bekväm att prata med främlingar. Det är lätt att känna sig skrämd i sociala situationer när du är omgiven av människor du inte känner. Kom ihåg att du är en intressant och cool person med värdefulla åsikter och tankar. Det finns ingen anledning att inte delta i konversationen. Om du hör något intressant, känn dig fri att hoppa in med en fråga. Detta gör att du kan gå in i konversationen utan att spåra den. [17]
Kommunikerar mogen
Undvik drama. Du kommer oundvikligen att möta viss fientlighet på gymnasiet. Middle school drama är vanligtvis förankrat i dålig kommunikation, ohälsosamma vanor och osäkerhet. Du sparar dig själv mycket besvär genom att lära dig att hantera negativa situationer på mogenare sätt. [18]
 • Det är svårt att välja en kamp med någon som inte vill slåss. När någon blir upprörd över dig, gör ditt bästa för att inte bli upprörd också. Kommunicera med dem istället och försök att ta fram en upplösning.
Kommunikerar mogen
Var direkt. Om du befinner dig i en negativ situation, undvik frestelsen att berätta för alla att du vet hur upprörd du är. Gå direkt till källan och försök att prata med personen du har problem med.
 • Även när du eller den andra personen verkligen är upprörd, behöver det inte vara en fientlig konversation. Uttryck lugnt och tydligt varför du är upprörd och hör sedan den andra personen. Du blir förvånad över resultaten. Se detta som en möjlighet att arbeta med dina konfliktlösningsfärdigheter.
Kommunikerar mogen
Slåss inte om text. När någon texter eller chattar något du inte håller med om, kan det vara frestande att diskutera med dem. Vissa människor är vanliga textkämpar och kan försöka provocera dig. Engagera inte! När det är möjligt, förklara att du hellre vill diskutera personligen eller via telefon.
Kommunikerar mogen
Undvik att skvallra för mycket. I små doser kan skvaller vara OK. [19] Men ofta skvallrar tenderar att vara mindre gillade och mindre friska. [20] Och även om du inte gör det på ett skadligt sätt kan skvallrar göra verkliga skador. [21] Om dina vänner alltid pågår om människor de inte gillar, kan du försöka ändra ämnet subtilt. Så småningom kommer dina vänner att förstå att du inte pratar om människor bakom deras rygg. Med tiden kommer de att respektera dig mer för det.
materdeihs.org © 2020