Hur man är Grunge i Middle School

Grunge startade på 1990-talet när band som Nirvana och Alice in Chains blev stora. Unga vuxna som deltog i grunge-rörelsen började klä sig i casual, Seattle-inspirerade kläder och omfamna en ny inställning till avvikelse. Om du är intresserad av grungekultur finns det många sätt du kan använda grungestilen på gymnasiet.

Anta en Grunge-attityd

Anta en Grunge-attityd
Lyssna på grungemusik. Om du vill bli grunge, spendera lite tid på att bekanta dig med olika grunge-band. Du bör lyssna på kända grunge-band som startade grunge-rörelsen i början av 90-talet. Du kan lyssna på grunge-musik på konton som Spotify eller köpa grunge-album från iTunes. [1]
 • Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains, Sound Garden, Stone Temple Pilots och andra är alla ikoniska grungeband. Försök att lyssna på dem på fritiden för att få en känsla av grungemusik.
 • Var uppmärksam på texterna. Många grunge artister sjunger om avvikelse och sociala frågor. Dessa saker är viktiga aspekter av grunge attityd och livsstil. Förutom att lyssna på bandet kan du läsa texterna online för att försöka få en känsla av vad olika låtar betyder.
 • Du bör också lära dig lite om artisterna bakom låten. Att läsa intervjuer eller titta på dem på nätet kan ge dig en uppfattning om åsikter och filosofi i samband med grungekultur. Du kan också få en känsla av grungestil genom att observera hur människor agerar och beter sig.
Anta en Grunge-attityd
Var dig själv. En viktig aspekt av grungekulturen är idén om avvikelse. Människor som är associerade med grungekulturen bryr sig inte om vad andra tycker. Om du vill bli grunge bör du sträva efter att vara dig själv. [2] Det kan emellertid vara svårt att vara avvikande i gymnasiet. Cliques är en viktig del av din medelvägskola, så du måste anstränga dig för att vara en individ. [3]
 • Hitta vänner som är äkta. Välj personer som du verkligen gillar, och du känner att du är vänlig och stödjer dig. Det är mer benägna att dessa typer av människor tillåter dig att vara dig själv och förväntar dig inte att du följer vissa stilar eller trender för att vara coola.
 • Tala högre. Om du känner att dina vänner börjar bli en klick, pek ut detta till dem på ett lugnt och respektfullt sätt. Du behöver inte vara oförskämd, men det kan vara bra att påpeka att du känner att det är skadligt att utesluta människor på grund av skillnad.
 • Ibland kanske du känner att du vill ändra. Det är ok. Du kanske vill arbeta med att höja dina betyg eller få en bättre syn. Det är normalt att ändra din stil, åsikter och övertygelse när du är ung. Känn dig inte som en önskan att förändra sig mot grunge / icke-konformistisk inställning. Så länge du ändrar för dig själv och inte för att blidka en grupp, tänker du fortfarande själv och därför antar du en grungekultur.
Anta en Grunge-attityd
Omsorg om politiska frågor. Mycket grungekultur handlar om att utmana status quo. Sociala rörelser som feminism, miljö, och andra politiska idéer är ofta oroande i grungekulturen. Spendera lite tid på att utbilda dig om sociala frågor och bilda dina egna åsikter om du vill bli grunge. [4]
 • Börja titta på nyheterna. Att titta på nyheterna med dina föräldrar kan hjälpa dig att utsätta dig för många problem som pågår i världen just nu. Försök att formulera åsikter om saker som könsfrågor, LGTB-rättigheter, miljön och andra frågor som dominerar den politiska diskursen.
 • Läs åsikter på nätet. Åsikter och polemik är ofta skrivna med målet att utbilda en annan person, samtidigt som de försöker påverka sina tankar. Om du läser många åsikter, från motsatta sidor, kan du hjälpa dig att se flera sidor av en fråga, så att du kan få en egen uppfattning.
Anta en Grunge-attityd
Undvik negativa aspekter av grungekultur. Medan grungekultur kan vara rolig att efterlikna i gymnasiet, kom ihåg att det finns några negativa aspekter av grungekulturen. Social alienation, sorg och depression är ofta aspekter av grunge-låtar och grunge-tankesätt. [5] Även om det är normalt att känna en viss mängd ångest och främling som tonåring, bör du prata med någon om du känner dig deprimerad eller alienerad under en lång tid. Det är viktigt att söka hjälp om du känner dig ledsen. Du kan vara grunge utan att behöva känna dig främmande eller ensam.

Anta Grunge-stil

Anta Grunge-stil
Stil inte håret för mycket. Grunge hår är vanligtvis något rörigt och un-styled. Annat än grundläggande tvätt och konditionering behöver ditt hår inte mycket extra skötsel om du vill ha en grunge look. Mycket av tiden ser grungehåret ut som om du precis stod ur sängen. Undvik att borsta eller styla håret för mycket. Låt det bara falla där det faller och oroa dig inte. [6]
 • Oroa dig inte för att klippa håret för ofta. Det är okej om ditt hår ser ut lite lurvigt då och då. I själva verket kan detta göra att håret ser lite mer grunge ut.
Anta Grunge-stil
Välj rätt makeup. Liksom hår kräver grunge-makeup inte mycket arbete. Du bör undvika glittrande, färgglada nyanser av ögonskugga och eyeliner. Välj istället för mörkare nyanser som svarta, gråa och bruna. Du behöver inte mycket grund eller rodna heller. Du vill ha en mer naturlig look. Vissa kvinnor gillar en djärvare läppstift, till exempel en ljusröd, så det är något du kan lägga till i din grungegarderob. [7]
 • Vissa människor i grungekultur kan måla naglarna. Precis som med ögonskugga, ska naglar måla mörkare färger som svart.
Anta Grunge-stil
Välj flanellkläder. Flanellkläder är en häftklammer i en grungegarderob. Ställ upp på flanellknappar som du kan ha på dig över en t-shirt. Om du är en tjej ska du söka efter flanellkjolar. Om du vill bli grunge bör du ha en hel del flanell i din garderob. [8]
 • Grungetröjor behöver inte vara nya, snygga eller dyra. Äldre kläder emulerar faktiskt grungestilen mer. Överväg att köpa tröjor i en begagnad butik.
 • Flanellskjortor är ett populärt, något tidlöst garderobalternativ. Du kan se om dina föräldrar eller morföräldrar har några gamla flanellkläder. Du kan också låna från äldre syskon.
Anta Grunge-stil
Välj rätt skor. När du monterar din grungegarderob, se till att du väljer rätt skor. I allmänhet föredras större och klumpigare skor. Gå för stora stövlar, som stridsstövlar, Chuck Taylors och Doc Martens. [9] Eftersom grunge-stilen ofta är icke-glamorös, kan enkla sneakers eller tennisskor också vara ett bra alternativ.
 • Som med kläder behöver grungeskor inte vara blanka eller nya. Du kan fortsätta ha samma par skor tills du nästan har slitit dem.
 • Var dock försiktig. Det kan vara farligt att bära skor med stora hål i dem, eftersom dina fötter inte skyddas när du går utanför eller genom din parkeringsplats. Känn dig fri att ha äldre skor, men se till att få en byte om du har hål.
Anta Grunge-stil
Gå för leggings, jeans och shorts. Det finns en mängd olika byxor du kan bära om du vill vara grunge. Leggings är ett populärt val, särskilt för flickor. Du kan bära sönderrivna, mönsterstrumpbyxor under dina leggings eller med en kjol. Baggy jeans eller byxor är också populära i grungescenen. Denim eller lädershorts är ett annat bra val. [10]
Anta Grunge-stil
Klänning i mörka färger. Grunge tenderar att tonas ner. När du väljer din garderob, gå till mörka färger. Gråa, bruna, svarta och mörka gröna är lämpliga val för att avge grunge-personan. [11]
 • Liksom med flanelltröjor är det en bra idé att söka mörka kläder i en sparsam butik. Äldre kläder passar särskilt för grungestil.
Anta Grunge-stil
Lager dina kläder. Skiktning är en viktig aspekt av grungestil. Du kan bära en t-shirt under en flanellknapp uppåt. Du kan bära en kjol med leggings under. Var inte rädd för att använda kontrasterande mönster eller färger. Lite missanpassning när det gäller skiktning avger också grungestilen. [12]
 • Många mer fashionabla klädmärken bärs i lager. Om du vill vara grunge, är lager bra men undvik trendigare, ljusare lagerkläder.
Anta Grunge-stil
Prova band-t-shirts. Band-t-shirts är en annan klassisk aspekt av grungestilen. Prova att bära en t-shirt som annonserar ett band du gillar. Du kan vanligtvis hitta band-t-shirts i köpcentret, men du kan också köpa dem online. Om du går på en konsert, säljer band ofta t-shirts efter det att konserten släppts ut. [13]
 • Kom ihåg att äldre kläder är bättre. Vissa bandtröjor, som säljs i butiker i köpcentret, kostar så mycket som $ 20. Dessa passar inte särskilt bra med grungekulturen.
 • Vintage kan vara något passande med grunge. Om dina föräldrar använder musik, fråga dem om de har några gamla band-t-shirts. En gammal Nirvana-tröja från 90-talet kan verkligen hjälpa dig att se grunge ut.
 • Överväg att handla i sparsamhetsbutiker som Goodwill och Platons garderob för billiga vintage-skjortor.
Anta Grunge-stil
Välj rätt tillbehör. Om du vill bli grunge behöver du vissa tillbehör. Följande är några tillbehör som ofta är associerade med grungestilen: [14]
 • Fickkedjor
 • Spikes
 • Studs
 • Metalliska blixtlås
 • Stora handväskor
 • Runda solglasögon
 • huvudduk

Att vara Grunge i skolan

Att vara Grunge i skolan
Granska skolans klädkod. Innan du försöker att vara grunge i skolan, se till att du granskar skolans klädkod. Att klä grunge kan vara kul, men du vill inte hamna i problem med din nya stil.
 • Ofta är saker som plånbokskedjor förbjudna av skolor. De kan betraktas som vapen i vissa skolor. Om din skola har nolltoleranspolicy för vapen, kan en kedja landa dig i problem.
 • Se till att alla t-shirts du har inte har fel språk på dem. Ibland kan bandnamn vara sexuellt suggestiva och kan landa dig i problem om du bär dem i skolan.
 • Vissa typer av smycken eller tillbehör kanske inte är tillåtna i din skola. Läs noga över klädkodspolicyn i skolans handbok innan du lägger till några smycken i din outfit.
Att vara Grunge i skolan
Sök upp policyer för att bära väskor. Eftersom många grunge barn bär stora handväskor, se till att dessa är tillåtna i din skola. Många skolor har policyer som förbjuder dig att bära en handväska till klassen. Du kan också behöva hålla plånböcker eller handväskor i skåpet under skoltiden. Lärare och skoltjänstemän oroar dig för att eleverna ska bära föremål som vapen eller alkohol i handväskor, så se till att granska policyn först innan du lägger till en grungehandväska i din garderob.
Att vara Grunge i skolan
Kontrollera principerna för hörlurar. Många skolor tillåter inte elever att lyssna på hörlurar under lektionen. Se till att du går igenom hörlurarna i skolan. Eftersom så mycket av grungekulturen kretsar kring musik kan du bli frestad att lyssna på musik mellan klasserna och ha med dig hörlurar och iPod- eller MP3-spelare i skolan. Du vill se till att detta är tillåtet först.
materdeihs.org © 2020