Hur man är en vacker tonårsflicka

Vad "vackert" är, är något du måste bestämma själv, oavsett vad du ser eller hör från media och andra människor. Alla har avundsvärda funktioner, vare sig de känner igen det eller inte, och det som gör dig annorlunda kan i verkligheten vara det som gör dig vackrast. Skönhet är inte bara hudens djupa, skönhet är: självförtroende, att tro på dig själv och vem du är som person. Just nu förändras din kropp fortfarande, och inte alltid på sätt som du kanske gillar för tillfället. Vissa förändringar, som finnar, kan göra det svårt att må bra om dig själv. Den här artikeln ger dig några tips om hur du kan göra det bästa av dessa fysiska förändringar och upprätthålla andra fysiska egenskaper, som att ta hand om din hud och hår. Men vet att du redan är söt och du är Fantastisk.

Att känna dig själv

Att känna dig själv
Tänk på vad du anser vara vackert. Alla har sina egna idéer om vad som är vackert och vad inte - och dessa idéer förändras till och med mellan olika länder. [1] När du läser den här artikeln bör du överväga vad tycker är ganska. Om du tycker att det vilda, lockiga håret är vackert, gå sedan efter det. Var inte rädd för att vara dig själv och ställ dina egna standarder.
 • Kom ihåg att sann skönhet kommer från insidan och unikhet är också vacker. Om du bara har trott att skönhet var fysisk tidigare, definiera om denna idé och fundera över möjligheterna.
 • Försök samtidigt ställa realistiska förväntningar. Till exempel, istället för att drastiskt försöka ändra din figur, hudfärg eller hår, försök att acceptera det du ser ut först. Ta väl hand om ditt hår och din hud och fokusera på de delar du tycker om dig själv (som dina ögon eller ditt lockigt hår).
Att känna dig själv
Tro på din egen skönhet. Ibland kan människor vara sina egna värsta kritiker. Ta en stund och behandla dig själv som en vän - skulle du vara lika hård mot dig själv? Vilka är dina bästa egenskaper (både inifrån och ut)?
 • Du kanske värderar vissa funktioner om dig själv eftersom de ärvs från en älskad. Acceptera dig själv som du är och erkänn att du inte är perfekt - men ingen är, det är mänskligt.
 • Uppskatta din unikhet, utveckla de kvaliteter du vill att du ska ha kontroll över (som din personlighet, intelligens och hälsa) och lita på att din skönhet kommer att växa dag för dag.

Att vara ganska på insidan

Att vara ganska på insidan
Vet att skönhet också kommer från insidan. Till och med den vackraste flickan kan tappa vänner om hon är slarvig, manipulativ eller oskarp. Samtidigt kan den vanligaste flickan hitta många vänner om hon är snäll, rättvis och tankeväckande. Det här avsnittet ger dig några tips om hur du låter din inre skönhet lysa igenom.
Att vara ganska på insidan
Le ofta. En scowl eller rynk kan göra att alla ser obehagliga och skrämmande ut. Ett vänligt leende kan dock göra att alla ansikten ser ljusare och lättillgängliga ut.
Att vara ganska på insidan
Var artig. Se till att säga "snälla" när du ber om något och "tack" när du får det. Om du behöver komma förbi någon, säg "ursäkta mig."
Att vara ganska på insidan
Visa att du bryr dig om andra. Om du märker att din vän eller klasskamrat ser ledsen ut, fråga dem vad som är fel eller om de vill prata om det. Om de börjar prata, lyssna på dem uppmärksamt. Även om deras problem inte är de du kanske kan komma i kontakt med, kommer de att inse att du bryr dig. De kommer att se detta som en vacker kvalitet om dig.
 • Du kan också visa att du bryr dig genom volontärarbete i äldrehem, soppkök eller djurskydd.
Att vara ganska på insidan
Försök att vara mer positiv och stödjande. Ju mer positiv och stödjande du är, desto bättre känner du dig själv. Du kan till och med sluta fokusera på dina brister (som den irriterande finnen som fortsätter att dyka upp) och börja se de goda sakerna om dig själv. Här är några sätt du kan vara mer positiv:
 • Om något inte visar sig som du gillade, försök att hitta något bra om situationen. Du kan också överväga vad du kan göra för att förbättra situationen nästa gång. Ofta är lektionen du tar bort mer värdefull än ett gynnsamt resultat. Genom att fokusera på fördelarna kan du stärka ditt perspektiv.
 • Under oförutsebara omständigheter, se om du kan anpassa dig till situationen och få ut det mesta. Till exempel, om det regnar på dagen för picknicken tillbringade du hela veckan med att planera, se om du kan ta den in. Du kan till och med skapa en film eller ta fram några brädspel för att spela med dina vänner.
 • Om din vän verkligen är upphetsad över något, försök att dela sin spänning. Du kan också ställa frågor till dem för att visa att du är intresserad.
 • Om din vän är riktigt bra på något, försök att uppmuntra henne / honom. Till exempel, om din vän är bra på att rita, berätta för henne / honom att deras teckning är riktigt bra och att du verkligen gillar deras stil.
Att vara ganska på insidan
Var inte en mobbare och uppmuntra inte till mobbning. Att lägga ner någon kommer aldrig att få dig att må bättre om dig själv eller göra något som är värt. I verkligheten, ju mer du gör narr av andra, desto sämre kommer du att känna om dig själv. Ibland kan mobbningen till och med komma tillbaka till dig. Du kan verkligen skada någon och få dem att känna sig riktigt dåliga om sig själva.
 • Fråga i stället dig själv vad det är som skulle få dig att överväga mobbning eller delta i den - finns det interna problem som du kan behöva arbeta igenom? Försöker du känna dig accepterad av mobbaren? Är personen mobbad eller är deras handlingar symboliska för något eller någon som du inte tycker om? De kanske reflekterar en kvalitet om dig själv som du försummar eller önskar kan vara bättre.
Att vara ganska på insidan
Arbeta och studera hårt. Även om du inte får bra betyg eller gör flest mål på ditt lag kommer folk att märka om du försöker hårt. De kommer att uppskatta dina ansträngningar och se upp till dig. Att utveckla din intelligens öppnar också många dörrar (till exempel möjligheter) för dig.
 • Försök att göra det bra i skolan. Hitta ett ämne som du verkligen gillar eller brinner för och försök att göra det bästa du kan i det. Du kanske till och med får människor som ber dig om hjälp i det ämnet. Även om det finns ett ämne som inte är din styrka, uppmärksamma det. Du kanske märks för din flit och / eller hittar människor som vill hjälpa dig eller arbeta tillsammans.
Att vara ganska på insidan
Glöm inte dina hobbyer och talanger. Om du gillar att rita, överväg att ta några konstklasser. Om du gillar att sjunga och dansa, överväg att prova på skolspel. Att bygga ett arsenal av färdigheter hjälper dig att odla vem du är som person.
Att vara ganska på insidan
Lär dig om världen runt dig. Titta runt det bekanta och se om du märker något nytt eller annorlunda idag - var det något du inte var medveten om förut? Försök att utforska olika platser, kulturer, ämnen och leta efter likheter och skillnader. Att vara nyfiken och bygga din kunskap är inte bara en rolig sak att göra, utan du hittar en skattkälla av intriger som kommer att förbinda dig med andra på sätt som du aldrig skulle föreställa dig möjligt.
 • Läs mer. Läs nyheterna (både inhemska och världen över) och se vad du kan lära dig. Läs litteratur, poesi eller facklitteratur och ta ett dyk i någon annans liv eller idéer.
 • Lyssna på vad andra har att säga. Lyssna på radio, podcast och lyssna närmare på människorna omkring dig. Varje person har kunskap som de kan erbjuda som kan hjälpa dig att växa.
 • Fråga frågor. "Varför" är en av de bästa frågorna och kan ofta hjälpa dig att hitta hjärtat i frågan i många fall. Var inte rädd för att ställa frågor, eftersom frågor (när de ställs korrekt) också kan få en annan person att känna sig viktig. Dessutom kommer det att få dig att se och känna dig trygg, men också hjälpa dig att få kunskap.
Att vara ganska på insidan
Försök att vara säker men var inte arrogant. Skryta inte med de saker du är bra på, men försök inte dölja dina talanger heller. När du går, försök att hålla hakan uppe, ryggen rakt och axlarna lutade bakåt. Detta hjälper dig att se och känna dig mer säker. Många tycker att förtroende är attraktivt, men dessutom kommer förtroende att uppmuntra dig att vårda din personliga tillväxt till att bli den person du vill bli.

Ta hand om din kropp och hälsa

Ta hand om din kropp och hälsa
Håll god hygien. Att hålla sig ren kommer inte bara att hjälpa dig att se ditt bästa ut, utan det kommer också att hjälpa dig att må bättre. Här är några saker att tänka på:
 • Borsta tänderna två gånger om dagen. Om du bär hängslen kanske du vill borsta tänderna när du äter något. Överväg att ta med dig en tandborste och tandkräm till skolan. Ta också hand om dina tänder genom tandtråd.
 • Ta ett bad eller dusch en gång om dagen. Försök att inte göra detta mer än en gång om dagen, eftersom det torkar ut din hud. Detta hjälper dig att hålla dig frisk; det hjälper dig också att känna dig fräsch.
 • Använd deodorant för att hålla kroppslukten nere. Detta kan också bidra till att öka ditt självförtroende. Du behöver inte lukta som en ros för att må bra om dig själv. En frisk, naturlig doft är okej också.
 • Överväg att använda parfym. Använd på handleder, armbågar, nacke och överkropp. Försök att använda bara en spritz för annars luktar du för stark! Naturliga dofter är bra, och förfriskande eller söt är också. Använd bara vad som är rätt för dig!
Ta hand om din kropp och hälsa
Få tillräckligt med sömn. Planera att sova åtta till nio timmar om natten. Din kropp blir friskare och din hud och hår kommer också att se bättre ut. Du kanske också tycker att ditt humör är lättare och att du känner dig mindre stressad. [2]
Ta hand om din kropp och hälsa
Överväg att äta hälsosam mat och hoppa över skräpmat. Saker som pizza, pommes frites, godis, chips och korv är inte bra för din hälsa. De kan orsaka viktökning, vraka förödelse på din hud och påverka ditt humör. De saknar också de näringsämnen som din kropp behöver. Mat som frukt, grönsaker, fisk, nötter och magert kött är dock fylld med näringsämnen och vitaminer. De är inte bara bra för din kropp utan också för din hud och hår. Försök att inkludera fler av dessa i din kost och se hur det påverkar dig på lång sikt.
 • Du kan också prova att göra övningar för att bli mer tonade, speciellt magen som gynnar dem! Detta kommer inte bara att få dig att känna sport-lycka-rusa, men du kommer att börja känna generellt bättre med dig själv.
 • Det är helt fint att behandla dig själv med något sött, till exempel en choklad eller kaka, då och då.
 • Ofta kan denna livsstilsförändring vara svår om du är van vid en viss diet. Skräpmat kan vara beroendeframkallande och till och med hämma önskan att ändra vad du äter. [3] X Forskningskälla Justera långsamt med att börja med saker du kan tolerera, eller hitta kreativa sätt att integrera de livsmedel som är svåra för dig. Till exempel kan du ofta kasta olika greener i en smoothie och helt maskera smaken med gratis frukt.
 • Om du är beslutsam överväger du att sätta små mål att börja. Till exempel kan du göra det till ett mål att experimentera med en ny grönsak, nöt eller frukt varje vecka för att ta reda på hur det är du eller olika saker du kan göra med den. En annan idé är att försöka ersätta ett hälsosamt mellanmål för ett ohälsosamt mellanmål i 5 dagar i veckan inom en månad.
Ta hand om din kropp och hälsa
Drick mer vatten. De mest populära sodavatten har mycket socker, och till och med de flesta juice har betydande socker. [4] Kaffe är faktiskt uttorkande och kan påverka din hud avsevärt, så mycket att estetiker har föreslagit att du dricker två koppar vatten för varje 1 kopp kaffe ovanpå din dagliga 8. Även te kan vara dehydratiserande, men inte så mycket som kaffe. Bortsett från att minimera kalorier ger dricka mer vatten många andra fördelar, inklusive (men inte begränsat till): bättre hud (spola ut gifter och hjälper blodflödet), sänka stress (som kan orsakas av uttorkning) och ge dig mer energi ( också en biverkning av uttorkning). [5]
 • Att dricka mindre läsk och kaffe kan kräva tid, eftersom de två kan vara vanebildande. Börja med några koppar vatten om dagen och öka med tiden. Överväg att lägga till is och / eller färsk citron så att den smakar mer uppfriskande. Du kan också tillföra vatten med frukt eller gurka för att få den extra smaken du letar efter.
 • Om du föredrar kolsyra kan du överväga mousserande vatten utan tillsatser. Även om det är en mild syra (som juice) och kan erodera tänderna över tid, finns det inga bevis för närvarande på att det annars kan vara skadligt. [6] X Forskningskälla
Ta hand om din kropp och hälsa
Motion för att hålla sig frisk. Motion är inte bara för dem som vill gå ner i vikt; det hjälper också till att minska stress och öka de hormoner som är ansvariga för att orsaka lycka. Även om du har en liten ram, kan du ta en lång promenad då och då att hålla dig i form.
 • Detta kan kräva en livsstilsförändring, som alltid tar tid att anpassa sig. Gå gärna i din egen takt och börja med att tänka på vad du tycker om. Om du alltid har velat prova en yogakurs kan du kolla dina lokala listor för att se om någon av dem erbjuder en kostnadsfri prövning eller rabatterad provperiod. Bara dansa runt till din favoritlåt hemma, för varför inte?
 • Att involvera en vän hjälper ofta. Till exempel kan du ersätta dina veckovisa kaffeuppsamlingssessioner med en lugn promenad runt ett lokalt spår. Kolla in erbjudanden och hitta en eller två nya aktiviteter att utforska med en vän eller två med jämna mellanrum, eller tills du hittar något du gillar.
 • Att ställa in vecksmål eller ha en fast dag och tid per vecka kan verkligen hjälpa dina ansträngningar. Överväg att lägga till och markera den från en kalender, eftersom det ger dig en känsla av prestation.
Ta hand om din kropp och hälsa
Vet vad du kan göra för att gå ner i vikt om du är självmedveten om din kropp. Alla former är vackra, men om din figur verkligen stör dig och gör dig olycklig finns det några saker du kan försöka gå ner i vikt. Tänk dock på att det går lite tid att gå ner i vikt. Överarbeta inte dig själv bara för att gå ner i vikt snabbare. I stället blir du mycket sjuk.
 • Ät bra, men ät sunt. Svälta inte dig själv eller hoppa över måltiderna. Försök istället att äta hälsosamma måltider i normal storlek. Dessa kommer att inkludera saker som frukt, grönsaker, fisk, nötter och magert kött. Försök att undvika att äta ohälsosamma livsmedel, som godis och snabbmat.
 • Hoppa över sockerhaltiga drycker och drick mer vatten. Dessa är enkla kalorier att förlora när du vänjer dig med det över tiden. Undvik också drycker som kan vara uttorkande, till exempel kaffe.
 • Träna några gånger i veckan. Försök simma, jogga eller göra sit-ups. Om du inte har tränat tidigare eller inte har gjort det på ett tag börjar du med små, enkla sessioner först.
 • Få tillräckligt med sömn. Försök att komma i säng tidigt och ta omkring åtta eller nio timmar. Studier har visat att det att gå sängen sent och inte sova tillräckligt är knuten till viktökning (och stress).
 • Överväg att registrera dig i ett viktminskningsprogram eller ett boot camp. Det kan vara roligare och motiverande att göra det med andra människor.

Ta hand om din hud

Ta hand om din hud
Ta hand om ditt ansikte genom att tvätta det två gånger om dagen. Försök att inte använda kroppstvätt eller tvål; de är för hårda och kommer att torka ut huden. Du vill inte heller tvätta ansiktet för ofta, även om det är mycket fet. Detta kommer också att få din hud att torka ut. När din hud blir för torr kommer den att börja producera extra oljor för att kompensera den.
Ta hand om din hud
Använd toner och fuktighetskräm när du har tvättat ansiktet. Blötlägg en bomullskula med lite toner och svep den över ansiktet med fokus på näsan, pannan, hakan och kinderna. Undvik det känsliga området runt ögonen. Följ upp med lite fuktighetskräm. Om du har fet hud kan du försöka hitta en lätt eller gelbaserad fuktighetskräm.
 • Tonern hjälper till att återställa hudens naturliga pH. Det kommer också att hjälpa till att dra åt dina porer.
 • Fuktighetskräm väter huden. Det kommer att göra att det verkar jämnare och mindre flagnigt.
Ta hand om din hud
Skydda din hud från solen. Det betyder inte att du måste undvika solen. Försök istället att använda solskyddsmedel varje gång du går ut. Om du inte gillar att använda solskyddsmedel i ansiktet kan du prova att använda någon foundation eller fuktighetskräm som har SPF 15.
Ta hand om din hud
Vet att akne, finnar och hudormar är normala. Alla får dem någon gång i livet. Vissa människor får dem förr än andra. Om du befinner dig belastad med akne, finns det några saker du kan göra för att göra det mindre allvarligt:
 • Försök att inte plocka eller kasta dina finnar. Detta kommer att få dem att blöda och du kan få ärr.
 • Tvätta ansiktet två gånger om dagen. Detta hjälper dig att bli av med akne-orsakande bakterier. Om du bär smink, se till att tvätta bort den innan du lägger dig.
 • Köp lite finnkräm från apoteket. Tänk på att dessa krämer kan ta lite tid att arbeta. Använd inte mer än riktat; detta får inte finnarna att försvinna snabbare.
 • Fråga dina föräldrar om du kan se en hudläkare om du har svår akne. De flesta finnkrämer gör jobbet, men vissa människor kanske behöver något starkare. En hudläkare kan hjälpa dig hitta rätt produkt eller ge dig ett recept.
 • Överväg att täcka några finnar med concealer. Alla får finnar, men om de verkligen sänker ditt självförtroende kan du tappa lite concealer över dem för att göra dem mindre märkbara.

Ta hand om ditt hår

Ta hand om ditt hår
Köp rätt produkter för din hårtyp. Det finns många hårtyper, och därför finns det olika lösningar för olika hårtyper. Om ditt hår ser krusigt ut, matt eller bara inte så bra, ta en titt på ditt schampo och balsamflaskor. Använder du ett schampo som matchar din hårtyp? Om inte, försök att få ett schampo som säger att det är för din hårtyp (som lockigt, torrt, färgat och så vidare), och se om det hjälper.
 • Om du har torrt hår, leta efter produkter som säger "fuktgivande" eller "fuktgivande." Försök att inte tvätta håret varje dag. Tvätt istället varannan till tredje dag. [7] X Forskningskälla
 • Om du har oljigt hår, leta efter ett klargörande schampo eller något som säger att det är avsett för oljigt hår. Försök att lämna schampot i hårbotten i upp till fem minuter. När det gäller balsam, använd det bara i ändarna på håret. [8] X Forskningskälla
 • Om du har tunt, slakt hår, leta efter ett voluminerande schampo. Det kommer att göra att ditt hår verkar tjockare och ger det extra kropp.
 • Om du färgar håret, få ett schampo som säger att det är för "färgat hår." Det hjälper ditt färgämne att hålla längre. Det kommer också att ta hand om ditt hår och hjälpa till att hålla det mjukt; de flesta hårfärger är mycket hårda och torkar på håret.
Ta hand om ditt hår
Se till att du tvättar och borstar håret ordentligt. Hur du tvättar och borstar håret kommer att påverka hur det ser ut i slutändan. Här är några tips om hur du får ditt hår att se bäst ut: [9]
 • Tvätta håret högst tre gånger i veckan. Ju oftare du tvättar den, desto mer olja kommer den att producera.
 • Använd varmt eller ljummet vatten istället för varmt vatten. Varmt vatten kommer att göra att håret tappar fukt och frys. Överväg att skölja håret med kallt vatten; detta tätar hårbotten, minskar krusningen och gör den blank. [10] X Forskningskälla
 • Se till att du lämnar balsam i håret tillräckligt länge. De flesta märken måste lämnas kvar i tre till fem minuter, men du kanske vill kontrollera etiketten på baksidan av flaskan.
 • Borsta eller kamma håret när det är nästan torrt. Börja från ändarna först, och arbeta dig upp mot rötterna. Vått hår är mycket stretchigt och knäpps lätt. [11] X Forskningskälla
Ta hand om ditt hår
Vet hur man tämmer irriterande frizz. Lockigt hår kan vara vackert, men det kan också bli krusigt och orubbigt. Det trasslar lätt och kommer i ansiktet när du försöker arbeta. Här är några saker du kan försöka få fram den naturliga skönheten i dina lockar:
 • Använd inte en hårborste. Detta är oftast vad som orsakar frizz. Använd istället en bred tandkam när håret är torrt. Om du måste borsta håret, gör det bara när det är vått.
 • Försök lägga till lite Arganolja eller kokosnötsolja i håret.
Ta hand om ditt hår
Vet hur man tar hand om delade ändar. Det finns inget sätt att permanent täta delade ändar tillsammans; Du kan emellertid tillfälligt försegla dem med en delad kräm för delning. Applicera helt enkelt en del av grädden på dina delade ändar. Det enda sättet att bli av med delade ändar är dock att klippa håret. Om du inte gör detta fortsätter skadan att krypa upp håret. [12]
 • Försök att inte borsta håret för hårt. Försök också att använda mindre värmestyling (som rätning eller curling). Om du måste räta ut eller krulla håret, ska du använda en värmeskyddande spray.
Ta hand om ditt hår
Använd curling-strykjärn, platt-strykjärn och hårtork. När du använder en hårtork, använd en medelhög inställning istället för en hög. Håll munstycket mellan 15,2 till 20,3 cm (15,24 till 20,32 tum) borta från huvudet. [13] Se också till att använda en värmeskyddande spray om du ska räta ut eller krulla håret. Det är inget fel med att räta ut eller krulla håret, men det är mycket viktigt att använda en värmeskyddande spray på håret innan du gör det. Om du inte gör det kommer du att steka håret och göra det sprött och torrt.
Ta hand om ditt hår
Vet vad du ska göra på dåliga hårdagar. Alla får en eller annan gång, och de kan vara ganska pinsamma. Om ditt hår bara inte vill bete sig, oavsett vad du gör, försök att lägga det i en fläta eller ha en hatt över det. Det kommer att se chic och söt ut och hålla dig från att känna dig för generad eller självmedveten. [14]
Ta hand om ditt hår
Använd rätt stylingprodukter för att få rätt look. Det finns några saker du kan lägga till i håret så att det ser glansigt och glansigt ut. Här är några idéer:
 • Använd en jämkräm eller olja om du har frizz. Detta tämmer håret och låter dina naturliga lockar eller vågor visa sig igenom.
 • Använd en liten mängd hårolja, till exempel Arganolja eller kokosnötolja, om du har tråkigt hår och vill lägga lite glans tillbaka till det.
 • Använd lite gel eller mousse för att ta med dig om du har lockigt hår och vill ta fram dina spiraler och ringlets. Gelén eller moussen hjälper dina lockar att behålla sin form och struktur.
 • Om du har rakt hår eller vill blåsa håret torrt, spraya håret ner med en värmeskyddande spray. Använd en munstycksfäste på din hårtork och rikta munstycket nedåt när du torkar.
Ta hand om ditt hår
Experimentera med olika frisyrer. Ditt hår ramar in ditt ansikte och kan också lyfta fram vissa funktioner. Lek med olika metoder för styling för att se vad du gillar. Det finns minst 15 sätt att ha en enkel frisyr för skolan.
 • Ta reda på vilken typ av ansiktsform du har. Detta kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av frisyr som kan se bäst ut på dig.

Ta hand om dina kläder och stil

Ta hand om dina kläder och stil
Förstå att stil är ett flytande koncept. Steve Urkel, [15] en fiktiv amerikansk tv-karaktär på 90-talet, var berömt klädd på opopulärt sätt då. 2011 skulle hans stil emellertid ha betraktats som symbolen för cool. På samma sätt kan det vara mycket talande att följa historien om en enda stil. Klockbottnar ursprungligen från 1800-talet, introducerades som high fashion i Europa i mitten av 60-talet och gick mainstream i USA och Europa på 70-talet. Det blev en återupplivning i en varierad form på 90-talet, som nu kallas "boot-cut", [16] men stilar som liknar 70-talet har sett de senaste åren. Dessutom har boho-chic (bohemiska) stilar populära på 60-70-talet också blivit populära igen under de senaste åren. Stil kan också vara säsongsbetonad - med ljusare och ljusare färger trender på vår-sommaren och medellång till mörkare nyanser på hösten-vintern (detta gäller över kläder, hår och smink).
 • I slutändan återvinner, återanvänder och roterar trender. Det som är populärt nu, kanske inte är imorgon, och vice versa - men samtidigt kan stil leva på evigt i världen av high fashion och couture. Till exempel tillbeds Alexander McQueen på modeområdet men betraktas som gotisk. Även om en stil inte känns igen där du bor, kan den firas över hela världen. Såsom steampunk, som har fått fart inom japanska subkulturer de senaste åren. [17] X Forskningskälla
 • I slutet av dagen är kläder också ett praktiskt sätt att avsluta. Detta är något som visionärer som Steve Jobs och Mark Zuckerberg har accepterat i ett försök att vara mer effektiva - de bar / bär samma sak varje dag. [18] X Forskningskälla Vissa människor brukar tyvärr använda utseende som ett sätt att mäta en person. Förlåt dessa människor eftersom de kanske inte vet något bättre, oavsett om de har växt upp på det sättet eller påverkats av samhälleliga ledtrådar, men se också om du har dessa tankar och känslor. Fokusera på dig själv och vad du gillar. Även om det inte är att föredra framför andra är det alltid respektabelt. Ännu viktigare är att det låter dig lära dig mer om dig själv.
Ta hand om dina kläder och stil
Var inte rädd att experimentera med olika stilar. Du kan fortfarande klä goth, skater, scen eller emo och fortfarande se vacker ut. Du kan till och med pröva på några vintage klänningar för en elegant, feminin look. Om du använder en ny stil som kanske inte är allmänt accepterad kan det ta tid för dig att känna dig bekväm och säker.
 • Tänk först på att prata med din vårdnadshavare och dina vänner om dina intressen. Om de inte stöder dig, vet att det finns människor som skulle göra det (det finns många exempel på pappor som stöder deras sons val [19] X-forskningskälla till exempel). Om du inte är redo ännu och vill skjuta upp den till en senare tid, är det också OK - det är aldrig för tidigt eller för sent (tänk på Baddiewinkle [20] X Research källa) för att uttrycka dig genom din personliga stil. Vet att det alltid finns andra människor som delar samma intressen som du, de kanske inte är tillgängliga för dig ännu.
Ta hand om dina kläder och stil
Omfamna vad du gillar kan ta mod, men du är inte ensam i din utforskning. Till exempel, som gymnasium, blev Kyemah McEntyre en internet sensation genom att gå fram och skapa sin fenomenala vision om en afrikansk-inspirerad bal klänning trots att hon blev mobbad. [21] Stil kan vara ett sätt att förändra uppfattning och / eller perspektiv, och inte alla är mottagliga för förändringar eller något annat i alla situationer (inklusive de närmast dig). Acceptera att det kommer att finnas utmaningar på vägen, och försök att hitta människor, eller en gemenskap av likasinnade människor, som kommer att stödja dig.
Ta hand om dina kläder och stil
Erkänn att din personliga stil är din egen. Även att inte bry sig är en stil (parisierna är till exempel kända för sin kärlek till enkel-chic). Välj en stil som du känner dig bekväm i. Om du inte känner dig bekväm i din dräkt ska du inte bära den. En del av att se vacker är att känna dig bekväm och säker i dina kläder.
 • Obs! Stegen nedan kanske inte är tillämpliga på alla stilar, så om förslaget inte överensstämmer med vad du faktiskt gillar, gå med dina personliga preferenser, vare sig det är grunge, baggy kläder (som var populära på 90-talet och alltid bekväma) , minimalistisk, eller du bryr dig helt enkelt inte.
Ta hand om dina kläder och stil
Vet att varje form är vacker, och vackra kläder finns för alla typer av personer. Det gör du definitivt måste vara tunn för att vara vacker - kom ihåg, skönhet varierar från person till person och land till land. Böjda flickor och stora flickor kan vara några av de vackraste och mest fantastiska människor du någonsin träffar. Modeller, till exempel Robyn Lawley [22] och Ashley Graham [23] , fortsätter att trotsa gällande standarder medan du bygger sina egna. Tänk också på att din kropp fortfarande förändras. Många tonårsflickor upplever viktförändringar. Vet också att ett vänligt leende är mest attraktivt.
Ta hand om dina kläder och stil
Se till att dina kläder är rena och i gott skick. Smuts, fläckar och tårar kan förringa alla kläder, oavsett hur väl de är sammansatta. De flesta skjortor måste tvättas efter att ha bärts en eller två gånger. Byxor och kjolar kan bäras några gånger innan de behöver tvättas.
 • Om något blir trasigt kan du försöka fixa det genom att sy ihop det.
 • Om något är färgat måste du använda en fläckborttagare på det innan du lägger det i tvätten.
Ta hand om dina kläder och stil
Markera dina egna bästa funktioner. Vet hur man gör smickrande kläder smickrande. Lösa, flytande toppar kan se graciösa och vackra ut, men de kan också komma i vägen. Om du har en, försök säkra den runt midjan med ett sött bälte. En tank top kan se söt ut, men det kan också göra att axlarna ser för stora ut eller för små för din smak. Om detta händer, prova att kasta en kofta över den för en snabb, elegant look.
 • Du kan också lära dig mer om hur du klär dig för din kroppstyp.
Ta hand om dina kläder och stil
Bär kläder som passar dig, även om de för närvarande inte är på mode. Se till att du köper din storlek. Täta kläder kan vara obekväma och svåra att andas in, medan baggy kläder kan vara svåra att flytta i. Om du hittar något du verkligen gillar, men du inte hittar din storlek, fråga kassören om du kan beställa outfit i din storlek. Du kan också få det ändrat eller hitta kreativa tillfälliga sätt att ändra dem själv. Byxor ska passa bekvämt runt midjan. Axelbredden på en skjorta ska matcha din egen axelbredd. Du bör känna dig bekväm i vad du än bär.
 • Vissa butiker säljer jeans som kommer med korta, normala och långa benlängder. Om du är riktigt kort eller riktigt lång är det något du kan överväga.
 • Bara för att dina vänner var jeans med låg midja betyder inte att du måste. Om du tycker att jeans med hög midja är bekvämare, och om de ser bra ut på dig, gå sedan efter det.
Ta hand om dina kläder och stil
Prova att lägga till några tillbehör. Ett söt bälte eller ett enkelt halsband kan ta din outfit till nästa nivå. Det kan se ut som om du spenderade mycket tid på att sätta ihop din outfit.

Gör din makeup

Gör din makeup
Förstå att du inte behöver bära smink för att vara vacker. Varje ansikte är ganska på sitt sätt, men smink kan hjälpa till att få fram vissa funktioner, t.ex. ögon eller läppar. Det kan också hjälpa dig att må bra om dig själv. Det här avsnittet ger dig några grundläggande makeuptips för en mer naturlig look. Du behöver dock inte göra dem alla; du kan bara bära lite läppglans eller mascara.
 • Istället för att försöka täcka de delar av ditt ansikte som du inte gillar, försök att fokusera på delar som du gillar. Detta kan hjälpa dig att känna dig mindre stressad över ditt utseende. Om du till exempel inte gillar näsan, oroa dig inte för att försöka ändra den. Fokusera istället din makeup på en del av ditt ansikte som du gillar, till exempel dina ögon eller läppar. [24] X Forskningskälla
 • Å andra sidan, om du gillar att experimentera med smink eller vill skapa mer dramatiskt utseende för att lyfta fram din stil, gå till det. Du bör göra det som känns bäst för dig, oavsett vad andra kan säga. Tipsen nedan är inte en lösning som passar alla. Bara du vet vad som fungerar bäst för dig.
Gör din makeup
Börja med ett rent ansikte innan du applicerar smink. Se till att använda lite toner och fuktighetskräm. Detta hjälper dig att ge en fin, ren duk att arbeta med. Klicka på för att få några hudvårdstips för ditt ansikte här .
Gör din makeup
Använd foundation eller en tonad fuktighetskräm för att jämna ut din hudton. Foundation kan vara lite tung för daglig användning, men en tonad fuktighetskräm är ett utmärkt sätt att jämna ut din hudton medan du håller den fräsch och fuktig. Du kan applicera foundation med fingrarna, en makeupsvamp eller en foundationborste - se till att blanda in den, särskilt runt ansiktet och längs käklinjen.
 • Se till att din foundation matchar din hudton, även om du inte är nöjd med din hudfärg. Om du använder en nyans som är för ljus eller för mörk ser din makeup inte så naturlig ut.
 • Om du tillbringar mycket tid ute i solen kan du överväga att få något med 15 SPF i sig.
 • Överväg att använda någon concealer för att dölja fläckar. Finnar är en del av att växa upp, men de kan vara pinsamma. Om du har en finn som verkligen stör dig, pop inte den. Ställ istället lite concealer över det. Blanda concealern med en makeupborste i resten av huden och sätt sedan in den med lite lös pulver.
Gör din makeup
Använd smink för att få lite färg till dina kinder eller läppar. Använd en pulverborste för att damma på lite rodnad eller på äpplen på dina kinder och över din panna. Detta ger dig en sund glöd. Du kan också lägga till färg på dina läppar med lite läppglans eller läppbalsam. Detta är också ett utmärkt sätt att låta dina läppar se jämna ut. Överväg att lägga till läppstift vid speciella tillfällen.
Gör din makeup
Gå lätt på ögonsmink. Du kan använda mascara bara för att förbättra dina ögon, eller du kan använda den med lite eyeliner och ögonskugga. Om du har ljus färgat hår, använd en mörkbrun eyeliner eller mascara. Om du har mörkt färgat hår kan du komma undan med en mörkare färg, till exempel svart eller träkol. För ögonskuggan, försök att hålla fast vid neutrala färger, till exempel browns och krämer. Spara de ljusare färgerna för specialevenemang.
Gör din makeup
Begränsa parfymen. De flesta parfymer är för starka för daglig användning. Om du vill lukta som en blomma eller muffins kan du prova att få lite kroppssprut. Det är mycket lättare och billigare, men det luktar fortfarande bra. Men gör inte alltför; en eller två sprutor räcker.
Gör din makeup
Vet hur du får din makeup att arbeta med dina glasögon. Bara för att du bär glasögon betyder inte att du måste hoppa över sminket. Om du gillar att sminka dig, finns det några saker du kan göra för att få dina ögon att sticka ut ännu mer. Här är några tips: [25]
 • Sätt lite concealer eller ljusa ögonskuggor på det inre hörnet av ögonen. Se till att blanda det väl. Detta hjälper dig att bli av med alla skuggor som kastas av glasögonen.
 • Definiera ögonbrynen. Du behöver inte plocka dem, men försök att hålla dem välvårdade genom att kamma över dem med en pannborste.
 • Gå lätt på ögonskuggan. Glasögon tenderar att kasta massor av skugga redan på dina ögon. Om du gillar att bära ögonskugga kan du prova att använda ljusare eller mjukare färger. Du kan också använda neutrala färger. Du kanske vill hoppa över de mörka färgerna; i alla fall.
 • Gör lite bevingad eyeliner. Det hjälper till att få dina ögon att se ännu större ut. Du kan också använda lite eyeliner på din nedre franslinje.
 • Försök lägga till lite mascara. Detta hjälper dig att definiera dina ögon.
Gör din makeup
Ta alltid bort all din makeup innan du lägger dig. Att sova med din makeup på kan vara extremt skadligt på lång sikt och åldras dig så mycket som 10 år om du gör det varje dag i en månad. [26]
Hur får jag en pojke att gilla mig?
Det finns inget du kan göra för att göra någon som dig - bara vara dig själv och hoppas att du är den typ av person de vill vara med. Om inte, skulle förhållandet inte ha fungerat ändå! Om det finns en pojke du gillar, försök att lära känna honom som du skulle göra någon annan vän. Förhoppningsvis kommer den vänskapen att blomstra till mer en dag.
Hur kan jag vara attraktiv trots att jag inte är så vacker? Hur kan jag få min kross att märka mig?
Du ska vara ärlig och vara dig själv. Utseende är inte så viktiga. Gå upp till din kross och berätta för honom hur du mår. De flesta killar tycker att den typen av självförtroende är riktigt attraktiv.
Sätt dina egna standarder för skönhet. Detta hjälper dig att känna dig mest säker på dig själv. Om du tycker att lockigt hår är vackert, gå sedan efter det.
Det finns många kosmetiska linjer som nu erbjuder organisk eller mineral makeup. Försök att prova om du känner att du vill gå in i sminkvärlden.
Var inte rädd att experimentera med din egen stil. Det som ser bra ut på dina vänner kanske inte ser bra ut på dig. Försök hitta något som smickrar dig och som du känner dig bekväm i.
Om du känner dig självmedveten kan du försöka hitta något om dig själv som du gillar och fortsätt att påminna dig själv om det. Om du till exempel har vackra ögon, ett trevligt leende eller ett bra sinne för humor, berätta för dig själv varje dag. Detta är ett utmärkt sätt att öka ditt självförtroende och känna dig snyggare.
Borsta inte håret när det är vått eftersom det kommer att skada det. Använd en kam och borsta den bara när den är torr.
Rör inte i ansiktet med smutsiga händer.
Kom ihåg att du inte behöver smink för att vara vacker. Du är vacker precis som du är. Det låter kanske ostliknande, men det är sant.
Försök att inte bli avskräckta av modeller i modetidningar. Många av fotona är faktiskt starkt redigerade och Photoshoppade. Modellens lår och midja ser vanligtvis smala eftersom de har raderats och / eller konturerats i ett bildprogram för att se ut så.
Din kropp förändras. Du kommer att uppleva akne och viktförändringar. Det här är normalt. Försök att inte bli alltför avskräckt av det och acceptera din kropp för det är.
materdeihs.org © 2020